تاثیر فعالیت ورزشی تمرین هوازی تداومی با رژیم محدودیت کربوهیدراتی بر سطح ایمونوگلوبولین A پلاسمای خون مردان چاق و طبیعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش ضرغامی زاده

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد بهبهان، دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران

سیده ام البنین قاسمیان

گروه دامپزشکی، واحد بهبهان، دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران

چکیده

به منظور تعیین تاثیر یک دوره تمرین هوازی تداومی با رژیم محدودیت کربوهیداتی بر سطح ایمونوگلوبولین A در مردان بزرگسال داری اضافه وزن، 30 نفر مردان بزرگسال داری اضافه وزن شهر بهبهان با میانگین سنی بین 36 تا 50 سال و با شاخص توده بدن بن 30 -25 کیلوگرم بر مترمربع انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه کنترل 10 نفر ، گروه تمرین هوازی تداومی 10 نفر و گروه ترکیبی (تمرین + محدودیت کربوهیدرات) 10 نفر تقسیم شدند . نمونه خون در پیش از اعمال تمرین ورزشی و رژیم غذایی از هر گروه اخذ شد. رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات به مدت 8 هفته، 43 تا 47 درصد کل انرژی دریافتی از کربوهیدرات و 36 تا 40 درصد از چربیها اجرا گردید. تمرین هوازی تداومی به مدت 35 -20 دقیقه با 60-75 درصد ضربان قلب بیشینه طی 8 هفته و 3 جلسه در هر هفته انجام گرفت. گروه کنترل در هیچ مداخله ای شرکت داده نشدند. نمونه خون دوم بلافاصله بعد از 8 هفته از همه آزمودنیها جمعآوری شد. میزان سطح ایمونوگلوبولینA بر حسب میلی گرم بر دسی لیتر با استفاده از روش الایزا و کیتهای پارس آزمون اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. نتایج نشان دادند که هشت هفته تمرین هوازی بر میزان پلاسمای ایمنوگلوبولین Aتاثیر معنیداری ندارد .(P < 0/05) اما هشت هفته تمرین هوازی به همراه با محدودیت کربوهیدرات باعث کاهش معنی دار سطح پلاسمایی ایمنوگلوبولین A در مردان بزرگسال دارای اضافه وزن میشود .(P> 0/05)

کلیدواژه ها

ایمنوگلوبولین A ، تمرین هوازی، اضافه وزن، محدودیت کربوهیدرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.