تاثیر کینزیوتیپ بر فعالیت الکترومیوگرافی و میزان قدرت عضلات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 851
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صیاحی

کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی (حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

اسماء اصغری پور دشت بزرگ

کارشناسی ارشد جغرافیای طبیعی (اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

مقاله حاضر، با روش توصیفی - تحلیلی و با استناد به مطالعات و بررسی های کتابخانه ای و بررسی اسناد و مدارک علمی جمع آوری شده است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر کینزیوتیپ بر فعالیت الکترومیوگرافی و میزان قدرت عضلات می باشد. کینزیوتیپ یک نوع تیپ الاستیک است که جهت بهبود عملکرد عضلانی استفاده می شود و برای اولین بار در سال 1970 در ژاپن مطرح شد. این نوع تیپ به سرعت در بین ورزشکاران مورد استفاده قرار گرفت و بعد از المپیک 2008 استفاده از آن افزایش یافت. چسب کینزیولوژی شامل نواری نازک و الاستیک است که می تواند تا 120-140 درصد طول اولیه کشیده شود. این ویژگی به عضلات و مفاصل اجازه می دهد تا در دامنه نسبی تا کامل حرکت کنند. ویژگی الاستیکی این چسب باعث می شود تا پوست بلند گردد و فضای بین پوست و عضله و در نتیجه، جریان خون و لنف افزایش یابد از طرفی، اعمال چسب باعث تقویت حس لامسه در پوست می شود و بر قابلیت تحریک پذیری سیستم عصبی مرکزی و افزایش حس عمقی تاثیر می گذارد. با وجود این مکانیسم ها، چسب کینزیولوژی منجر به افزایش فعالیت عضلات و کاهش اسپاسم، ادم و درد می گردد از این رو، چسب کینزیولوژی به سرعت به عنوان یک ابزار فیزیوتراپی جهت درمان بسیاری از اختلالات اسکلتی- عضلانی توسعه پیدا کرد. اثر کینزیوتیپ بر فعالیت الکترومیوگرافی و نیروی عضله بستگی به نحوه استفاده از کینزیوتیپ دارد و اگر در شرایط صحیح استفاده شود، می تواند موثر باشد. بیان دقیق نحوه استفاده صحیح از کینزیوتیپ نیاز به مطالعات با کیفیت بالاتر دارد.

کلیدواژه ها

کینزیوتیپ، الکترومیوگرافی، قدرت، عضلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.