تحلیل تاثیر تعهد بین زوجین از دیدگاه روانشناسی و جایگاه آن در خانواده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی ایده های نوین در علوم مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: NEWIDEACONF05_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نیکنام

دانشجوی ترم اخر دکتری آزاد دامغان رشته فقه وحقوق

مهین رجب زاده مقدم

رشته حقوق خانواده، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

چکیده

نظام خانواده، یک نهاد اساسی و محوری در جامعه است و به عنوان هسته اولیه و برای سایر نهادهای اجتماعی به شمار می رود.رشد و شکوفایی این نظام محبوب و بی بدیل، مرهون شناخت و رعایت دقیق حقوق هریکی از اعضای آن نسبت به یکدیگر است، همانطوری که نظامهای بزرگ اجتماعی، قوانین و حقوق خاصی خودش را در ارتباط با اداره واستحکام و رشد و بالندگی دارد، نظام خانواده نیز چنین است. مهمترین رکن در نظام خانواده پدر و مادر، و زن و شوهر است که هرکدام از حقوق ویژه ای در ارتباط با یکدیگر و در ارتباط با فرزندان برخوردار هستند، رعایت این حقوق، رشته های پربار نظام خانواده را مستحکم می سازد. تامین شرایط زندگی شیرین و شایسته و ایجاد محیط سالم و امن محصول ایمان و اعتقاد زن و مرد به قانون دینی و عمل بر طبق آن می باشد.وفاداری به عهد و پیمان در شرع و قانون مورد توجه قرار گرفته ؛است زیرا وفای به عهد در فطرت انسان ریشه دارد و به همین دلیل نقض عهد و پیمان در جامعه انسانی بشدت مورد نکوهش قرار گرفته است. نکاح نهادی است که محصول آن زوجیت است و از اصول تحکیم خانواده و پایداری زوجیت نیز وفاداری زوجین است. زوجین پس از ازدواج باید وفادار باشند و با داشتن رفتاری صحیح و سالم، وفاداری خویش را به یکدیگر نشان دهند. نقض اصل وفاداری، خانواده را در معرض انحلال قرار میدهد و پس زا آن شاهد نابودی تدریجی اجتماع خواهیم بود؛ زیرا این دو نهاد در یکدیگر تاثیر متقابل دارد و زوال و بقای هرکدام در دیگری موثر است . میتوان گفت حسن معاشرت مفهومی عرفی دارد و یکی از تکالیف غیرمالی مشترک زوجین است.

کلیدواژه ها

روانشناسی- روانشناسی- تعهد بین زوجین-خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.