نقش میکروکانال های گرما گیر در انتقال حرارت وخنک کاری قطعات الکترونیکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ایده های نوین در فنی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: INFM01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 962
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی معارچی پور

موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی اروندان

چکیده

در جهان امروز نیاز روز افزون به منابع پایدار انرژی به یکی از دغدغه های بین المللی تبدیل شده است ، به همین علت با توجه به منابع انرژی و محدود بودن این منابع در اکثر کشورهای جهان، حیات صنایع وابسته به انرژی و مردم به مخاطره افتاده است. میکرو مبدل ها برای انتقال حرارت بین سطوح استفاده می شوند. مسلما پارامترهای زیادی در طراحی و عملکرد میکرومبدل ها دخالت دارند، به طوریکه بررسی اثر هریک از این پارامترها به صورت تجربی بسیار هزینه بر و وقت گیر است، بنابراین یکی از راه های مناسب و دقیق برای بررسی شبیه سازی عددی مساله است. در این تحقیق به بررسی خنک کاری به کمک میکرو کانال ها در وسایل الکتریکی می پردازیم. بدین منظور، میکرومبدل های مستطیلی شکل را بررسی می کنیم، به گونه ای که در ابتدا نوع تک لایه ای آن را مورد بررسی قرار می دهیم، سپس در مورد نقاط ضعف آن بحث شده و جهت رفع عیوب آن، ضرورت استفاده از میکرو کانال های چند لایه ای مطرح می گردد. همچنین توزیع دمای نانو سیال و دیواره، توزیع عدد رینولدز و شار حرارتی قطعه الکترونیکی در میکرو کانال های مستطیلی سه لایه بررسی شده و مقاومت حرارتی آنها با هم مقایسه شده است . نتایج به دست آمده در این قسمت حاکی از عملکرد بهتر مدل های چند لاپه ای مستطیل افقی نسبت به میکرو کانال مستطیل عمودی در حالت پایه آب است در حالت سه لایه ای عدد ناسلت میگر و کانال مستطیل افقی 72.75 درصد نسبت به میکرو کانال عمودی افزایش یافته است و مقاومت حرارتی نیز در حالت مستطیل افقی 61.4 درصد نسبت به حالت مستطیل عمودی کاهش یافته است، دما نیز کاهش ناچیزی از حالت افقی نسبت به حالت عمودی داشته است، بهترین نتایج در میکرو کانال های مستطیل افقی انجام می پذیرد

کلیدواژه ها

انتقال حرارت جابجایی، نانوسیال، میکرو کانال مستطیلی، خنک کاری، جریان آرام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.