نگاهی به تاریخ، فرهنگ و اقتصاد خلیج فارس با تاکید بر سواحل مکران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بینالمللی اقیانوسشناسی خلیج فارس
- کد COI اختصاصی: ICPGO04_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 672
نویسندگان
سازمان هواشناسی کشور
سازمان هواشناسی کشور
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
چکیده
به منظور دستیابی به رشد و توسعه پایدار و اجرای برنامه های تدوینی و تقنینی در هر کشور، وجود بستر و زیرساخت های لازم در حوزه های سیاست، اقتصاد و فرهنگ امری انکار ناپذیر و ضروری می نماید. در کنار این عوامل اساسی بهره گیری از توان و ظرفیت های موجود در هر منطقه و توجه به موقعیت های ژیواکونومی، ژیوپلتیک و ژیواستراتژیک نیز از اهمیت شایانی برخوردار است. در این راستا نوار ساحلی ایران در شمال خلیج فارس و دریای عمان و به ویژه سواحل مکران از قابلیت های بالقوه گوناگونی از جمله در بخش هایکشاورزی، دامداری، شیلات و صید صنعتی آبزیان، پتروشیمی و ذخایر گازی، گردشگری و ... بهره مند می باشد که بالفعل نمودن هر یک این ظرفیت ها با در نظر گرفتن مواردی همچون ارتقای سطح رفاه عمومی مردمان منطقه و محرومیت زدایی؛ تشویق سرمایه گذاری و توزیع امکانات مورد نیاز در هر حوزه با اولویت مشارکت بخش خصوص و جذب سرمایه گذاری خارجی؛ ایجاد زمینه های مناسب برای اشتغال و فعالیت تولیدی از طریق گسترش و تعمیم منطقه تجاری، اقتصادی و صنعتی به کل سواحل مکران؛ همگرایی فرهنگ قومی و عشیره ای منطقه با فرهنگ ملی؛ شناسایی و مسدود نمودن مبادی قاچاق سلاح و مواد مخدر؛ در کنار توجه خاص به کشتیرانی تجاری و صید صنعتی با تکیه بر استعداد موجود در آب های منطقه و مجاورت آن با آب های آزاد بین المللی امکان تحقق خواهد داشت. از این رو مطالعه دقیق و شناخت پتانسیل های این منطقه می تواند زمینه ساز ترسیم افقی روشن برای توسعه آن باشد.کلیدواژه ها
دریا، اقتصاد، توسعه، فرهنگ، مکرانمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.