مطالعه تطبیقی رقابت پذیری و جذابیت بنادر سوخترسانی در تنگه هرمز، مطالعه موردی بنادر خلیج فارس و فجیره

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین‌المللی اقیانوس‌شناسی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: ICPGO04_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصباح سایبانی

عضو هییت علمی و استادیار دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

یاسر شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد حمل و نقل دریایی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

میلاد تدبیری رودی

اداره بنادر و دریانوردی بندرلنگه

چکیده

بانکرینگ یا تامین سوخت کشتی ها در صنعت کشتیرانی و بندری اهمیتی استراتژیک یافته است. این مقاله چارچوب و مولفه های رقابت پذیری بنادر برای ارتقای آنها به عنوان هاب سوخت رسانی را مورد بررسی قرار داده و بر آن اساس به مقایسه بنادر فجیره امارت متحده عربی و بندر خلیج فارس پرداخته است. بر اساس مصاحبه با متخصصان دریایی و روش کتابخانه ای 10 ویژگی مهم برای انتخاب بندر سوخت گیری از طرف شرکت های کشتیرانی معرفی شده و عملکرد این بنادر بر آن اساس بررسی شده و جذابیت و رقابت پذیری آنهابا هم مقایسه شده است. علیرغم برتری های ایران در زمینه موقعیت جغرافیایی، کیفیت سوخت و دسترسی به منابع عظیم نفتی بندر فجیره به دلیل عملکرد بهتر از جذابیت بیشتری برای مشتریان برخوردار است و برای ارتقای سهم بندر خلیج فارس در سوخت رسانی در منطقه رفع موانع موجود در سایر مولفه های مورد مطالعه ضروری است.

کلیدواژه ها

سوخت رسانی، رقابت پذیری، خلیج فارس، مطالعه تطبیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.