بررسی ظرفیت های توسعه بندر چابهار بر اساس آنالیز SWOT

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین‌المللی اقیانوس‌شناسی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: ICPGO04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مختاری

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

منوچهر فدوی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مصباح سایبانی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

احسان عسکری

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی، که نزدیک ترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه به آبهای آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است و سازندگی و سرمایه گذاری فراوانی در آن صورت میگیرد. منطقه ی آزاد چابهار دارای مزایای فراوانی می باشد که این مزیت ها فرصت های اقتصادی زیادی را برای کشور ایران و به خصوص منطقه ی مکران ایجاد می کند. مشکل اصلی چابهار چگونگی تبدیل یک منطقه دور افتاده و توسعه نیافته در بلند مدت به یک بازار جذاب و رقابتی و نیزیافتن راه هایی برای تضمین ایجاد جذابیت و رقابت پذیری دراز مدت در بازار به شمار می آید. با شناخت نقاط قوت و نقاط ضعف و تبدیل تهدیدها به فرصت می توان به این مهم دست یافت. البته اصلی ترین پیشنهاد برای توسعه چابهار، توسعه نفتی و پتروشیمی می باشد. با تحلیل این مسیله به روش SWOT میتوان چنین نتیجه گیری کرد که مهم ترین نقاط قوت منطقه آزاد چابهار موقعیت جغرافیایی مناسب، آب و هوای همیشه بهاری در تمام فصول سال و نزدیک ترین و آسانترین راه دسترسی به آب های آزاد برای کشورهای آسیای میانه و افغانستان می باشد.

کلیدواژه ها

چابهار، توسعه ، منطقه مکران، تحلیل SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.