راهبرد صنعت گردشگری برای توسعه پایدار سواحل و جزایر خلیج فارس با آنالیز ماتریس SWOT
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بینالمللی اقیانوسشناسی خلیج فارس
- کد COI اختصاصی: ICPGO04_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 482
نویسندگان
مدرس دانشگاه دریایی امام خامنه ای(مدظله العالی)، دانشکده شناوری جواد الایمه(ع)، گیلان، زیباکنار
مدرس دانشگاه دریایی امام خامنه ای(مدظله العالی)، دانشکده شناوری جواد الایمه(ع)، گیلان، زیباکنار
چکیده
صنعت گردشگری، سومین فعالیت اقتصادی پیشرو و در حال توسعه می باشد که پس از صنعت نفت و خودروسازی، باعث افزایش درآمد بسیاری از کشورهای دنیا، حتی مناطقی که منابع اقتصادی چندانی ندارند، گشته است. این صنعت در سال 2007 با ایجاد 856 میلیارد دلار درآمد در سطح جهان، توانسته 10/3 درصد از سهم محصول ناخالص ملی دنیا را به خود اختصاص دهد؛ طبیعت چهار فصل ایران، وجود سواحل دریا در جنوب و شمال کشور، جزایر در طول سواحل خلیج فارس، کویر، چشمه های آب گرم، حیات وحش متنوع و انحصاری، جاذبه های گردشگری مذهبی و تمدن هفت هزار ساله این قابلیت را به ایران بخشیده است که در ردیف های نخست گردشگری جهان حرف نخست را بزند. اما با توجه به چنین ظرفیت های بالایی تنها در کمتر از یک درصد از بازار گردشگری جهان سهیم است و هنوز نتوانسته است از کمترین امکانات موجود هم بهره کافی را در جهت رشد اقتصادی و اجتماعی و توسعه پایدار کشور ببرد. در این مقاله بررسی ظرفیت ها موجود در نواحی ساحلی و جزایر خلیج فارس در خصوص بهره برداری از صنعت گردشگری جهت توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور پرداخته شده و تجزیه و تحلیل با ماتریس SWOT انجام گرفته است. بی شک پایانپذیر بودن ذخایر و منابع اقتصادی مانند نفت و گاز، کشورهای مختلف را بر آن داشت تا برای کسب درآمد بیشتر، به صنایع اشتغال زا و پرمنفعت روی آورند. در این میان، صنعت گردشگری، سومین فعالیت اقتصادی پیشرو و در حال توسعه میباشد که پس از صنعت نفت و خودروسازی، باعث افزایش درآمد بسیاری از کشورهای دنیا، حتی مناطقی که منابع اقتصادی چندانی ندارند، گشته است. این صنعت در سال 2007 با ایجاد 856 میلیارد دلار درآمد در سطح جهان، توانسته 10/3 درصد از سهم محصول ناخالص ملی دنیا را به خود اختصاص دهد؛ ایران به تصدیق سازمان یونسکو، از نظر وجود آثار تاریخی و فرهنگی در میان هشت کشور نخست جهان جای دارد و از منظر جاذبه های اکوتوریسمی و تنوع اقلیمی جزو پنج کشور برتر دنیاست. طبیعت چهار فصل ایران، وجود سواحل دریا در جنوب و شمال کشور، جزایر در طول سواحل خلیج فارس، کویر، چشمه های آب گرم، حیات وحش متنوع و انحصاری، جاذبه های گردشگری مذهبی و تمدن هفت هزار ساله این قابلیت را به ایران بخشیده است که در ردیف های نخست گردشگری جهان حرف نخست را بزند. اما با توجه به چنین ظرفیت های بالایی تنها در کمتر از یک درصد از بازار گردشگری جهان سهیم است و هنوز نتوانسته است از کمترین امکانات موجود هم بهره کافی را در جهت رشد اقتصادی و اجتماعی و توسعه پایدار کشور ببرد. در این مقاله بررسی ظرفیت ها موجود در نواحی ساحلی و جزایر خلیج فارس در خصوص بهره برداری از صنعت گردشگری جهت توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور پرداخته شده و تجزیه و تحلیل با ماتریس SWOT انجام گرفته است.کلیدواژه ها
توسعه پایدار، خلیج فارس، سواحل و جزایر، گرددشگریمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.