بررسی تاثیر لکه های خورشیدی بر دما در سواحل دریای عمان و خلیج فارس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین‌المللی اقیانوس‌شناسی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: ICPGO04_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 868
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دوست محمد کلیم

اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان

محمدرضا امیرمرادی

اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان

محسن حیدری

اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان

اله بخش ریگی چاهی

اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان

چکیده

خورشید یکی از عوامل اصلی فعل و انفعالات جوی، اقلیمی و زیستی بر روی کره زمین و اساس تغییرات و نوسانات زمانی و مکانی پارامترها و عوامل جوی می باشد. هر عامل محیطی که بر مقدار تابش یا فیزیک درون خورشید اثر گذار باشد، می تواند بر مقدار و نوسانات عوامل جوی و اقلیمی از جمله دما به صورت کوتاه مدت و بلند مدت نیز اثر گذار باشد. یکی از فعالیت های خورشیدی که قابل دیدهبانی است، لکه های خورشیدی است.لکه های خورشیدی نشانه شدت فعالیت خورشیدی در هر زمان می باشند. دمای این نقاط نسبتبه نواحی مجاور سطح خورشید کمتر می باشد و امواج الکترومغناطیسی به صورت دسته های خیلی قوی در این نواحی خارج می شوند. در این مطالعه از نتایج حاصله استنباط می شود که بیشترین اثر نقاط خورشیدی بر دما در دوره دوبل سیکل خورشیدی است و همچنین ساحل دریای عمان تاثیرپذیرترین منطقه در جنوب ایران است

کلیدواژه ها

دما، لکه های خورشیدی، جنوب ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.