بررسی تطبیقی دو داستان زنده بگور و گراکوس شکارچی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی ادبیات و پژوهش های تطبیقی در آن
- کد COI اختصاصی: ICLCS03_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 764
نویسندگان
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان
دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان
چکیده
چنان که پژوهشگران بر این امر صحه میگذارند، فرانتس کافکا، نویسنده چک، بسیار مورد توجه هدایت و همچنین بر آثار و اندیشه او تاثیرگذار بوده است. این امر توجه پژوهشگران را به بررسی اندیشه های مشابه این دو نویسنده بزرگ و همچنین همخوانی آثار آنان رهنمون ساخته است. به عنوان مثال رمان بوف کور و سگ ولگرد هدایت همواره با مسخ کافکا سنجیده و فضای کلی حاکم بر آثار کافکا به مراتب با مضامین آثار هدایت مقایسه و تحلیل شده است. آنچه در این جستار در پی آنیم، بررسی مضامین مشترک میان دو اثر زنده بگور هدایت و گراکوس شکارچی کافکاست که با وجود شباهت های آشکار تاکنون بدان پرداخته نشده است. شیوه تحقیق در این جستار روش کتایخانه ای است. با مطالعه این دو اثر، به وجوه فلسفه اگزیستانسیالیسم در اندیشه این دو نویسنده و در نهایت آثار مورد مطالعه و همچنین گاه تعبیرات مشترک و تکنیک های مشابه داستان پردازی برمی خوریم. باید توجه داشت که آنگونه که هدایت بحقیقت اذعان میدارد، عامدا از آثار نویسندگان مورد توجه خود الگو برنداشته، اصل مطلب را در نگاه نویسنده دانسته است و نگاه هدایت خود سبکی ویژه به او را سبب شده است.کلیدواژه ها
زنده بگور، گراکوس شکارچی، صادق هدایت، فرانتس کافکا، اگزیستانسیالیسممقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.