بررسی و مقایسه مفاهیم صلح و جنگ در اشعار حافظ و قیصر امین پور
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی ادبیات و پژوهش های تطبیقی در آن
- کد COI اختصاصی: ICLCS03_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3526
نویسندگان
کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات فارسی دانشگاه سلمان فارسی
چکیده
تلاش برای برقراری صلح و مقابله با جنگ همواره یکی از اهداف حاکمان و مردم هر سرزمین بوده و صلحطلبی به عنوان یکی از مضامین اساسی هر فرهنگ بین ملت ها به موازات جنگ پیش رفته است. در این زمینه بزرگان و اندیشمندان و مصلحان زیادی سخن گفته اند. اما شاید بتوان شعر و ادبیات را به جهت دوری از منافع قدرت طلبانه به صلح وفادارتر دید. تاریخ شعر ایران نیز با نمونه های پرشمار و متنوع گواه بر این مدعا است که شاعران از بیداد و ویران گری جنگ نالیده اند. یکی از مهمترین رسالت های ادبیات، گسترش فرهنگ نوع دوستی، ایجاد احساس آرامش صلح و تاثیر پایدار مفهوم صلح در ذهن خوانندگان است. از این رو این پژوهش به مقایسه مفاهیم صلح و جنگ در اشعار حافظ و قیصر امین پور پرداخته است. هر دو شاعر، صلح را بر جنگ ترجیح داده اند. با این تفاوت که معنای صلح و جنگ در اشعار حافظ بیشتر جنبه فردی دارد، میان دو شخص و در نتیجه روابط عاطفی و احساسی اتفاق می افتد، درحالیکه در اشعار قیصر، تاکید بیشتر بر جنبه صلح و دفاع مقدس در حوزه اجتماعی داشته است. این پژوهش از نوع کتابخانه ای و به صورت تحلیل محتوا و بررسی تطبیقی صورت می گیرد.کلیدواژه ها
صلح، جنگ، حافظ، قیصر امین پور، اوضاع اجتماعی و سیاسی، ایدیولوژیمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.