بررسی اثر تنش شوری و کود معدنی هربان بر زنده مانی، شادابی و میزان رویش طولی نهال های یک ساله زیتون تلخ (Melia azedarach)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش جامع کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICCAN01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

همایون محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

وحیده پیام نور

دانشیار گروه جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

جمیله نظری

دانشجوی دکتری رشته جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

صادق آتشی

کارشناس ارشد آزمایشگاه گروه باغبانی؛ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

تنش شوری از مهمترین عوامل محدود کننده گسترش رستنی ها در سطح زمین است. بعد از خشکی، شوری فراوان رین تنش محیطی است که با توجه به روند گسترش 1/5 میلیون هکتار در سال بیشترین نگرانی ها را ایجاد کرده است. در این تحقیق نهال های ریشه ای یک ساله زیتون تلخ با 5 سطح شوری و 4 سطح کود معدنی مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل چند دامنه ای داده ها در سطح احتمال 5 درصد نشان داد سطوح شوری بر میزان شادابی، زنده مانی و رویش طولی تاثیر معنی دارد. به طوری که با افزایش شوری میزان تمام پارامترها کاهش یافت. اما سطوح مختلف کود بر میزان شادابی و زنده مانی تاثیر معناداری نداشت. در عین حال با افزایش میزان کود رویش طولی افزایش یافت. بیشترین مقدار رویش طولی مربوط به سطح 4 کود (100گرم برای هر نهال) و کمترین آن مربوط به سطح 2 (50 گرم برای هر نهال) است. اثر منفی شوری همواره با افزایش غلظت نمک در تمام گیاهان گلیکوفیت و نسبتا متحمل افزایش می یابد. با در اختیار قرار دادن عناصر مورد نیاز گیاه می توان آثار زیان بار تنش شوری را تقلیل بخشید. به نظر می رسد برای تسریع در جلوگیر از بروز آثار منفی شوری، کودهایی با زمان تثبیت کمتر و قابلیت جذب بیشتر مناسب تر عمل می کنند.

کلیدواژه ها

تنش شوری، زیتون تلخ، رشد طولی، درصد زنده مانی، شادابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.