بررسی اثر آبیاری با دریا بر ویژگی های رویشی سه گونه مرتعی (یونجه، شبدر و فستوکا) در شرایط آب و هوایی شمال ایران (مطالعه موردی: شهرستان نور)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش جامع کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: ICCAN01_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 525
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
استادیار گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
دانشیار گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
استادیار گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
چکیده
کمبود منابع آب و خشکسالی باعث شده است که استفاده از آب های نامتعارف به صورت گزینه ای قابل تامل مطرح باشد. کشاورزی با آب دریا یک ایده اما نوین به طور جدی در علوم کشاورزی مطرح شده است. تحقیق پیش رو به بررسی مقاومت سه گونه مرتعی به آبیاری با آب دریای خزر در شرایط گلدانی پرداخته است. گونه های انتخاب شده شامل یونجه (Medicago sativa)، شبدر برسیم (Trifolium alexandrium) و فستوکا (Festuca arundinacea) بود. گونه ها تحت تاثیر غلظت های مختلفی از آب دریای خزر شامل (0، 25، 50، 75 و 100 درصد) آب دریا قرار گرفتند. استفاده از تنش های شوری اثر معنی داری روی صفات گونه های مرتعی مورد مطالعه داشت. بطوری که افزایش تنش شوری موجب کاهش مقادیر صفات مورد مطالعه ( ارتفاع گیاه، وزن تر و خشک اندام های هوایی، وزن تر و خشک ریشه ) شده است. نتایج حاصله استفاده از آب دریای خزر نشان می دهد فقط کاربرد 25 درصد از آب دریا در مخلوط با آب شرب برای کشت گیاهان مرتعی با حداقل ویژگی نسبت به سیستم آبیاری با آب شیرین را فراهم و توصیه می شود.کلیدواژه ها
آب دریا، آبیاری، دریای خزر، شبدر، شوریمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.