تغییرات عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک در دو رقم گندم تحت شرایط همزمانی تنش شوری و غرقاب
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش جامع کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: ICCAN01_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 519
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
گندم به عنوان یکی از مهم ترین محصولات زراعی دنیاست که تامین کننده 20% انرژی موجود در جیره غذایی بشر است. افزایش بالقوه عملکرد گیاهان زراعی در گرو شناخت دقیق عوامل کنترل کننده عملکرد است و با توجه به نقش مهم گندم در زندگی و اقتصاد کشور، ضرورت تولید این محصول با ارزش و بسیار مهم می باشد. این نوع پژوهش از نظر ماهیت از نوع تحلیلی – توصیفی از نوع کاربردی می باشد هدف از این پژوهش بررسی اثر توام تنش شوری و غرقاب بر روی دو رقم گندم در مرحله پنجه زنی بر روی عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک می باشد. یافته های پژوهش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و سه تکرار در دانشکده تولید گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. غرقابی در چهار سطح (0، 7، 14و 21 روز غرقابی) و تیمار شوری در سه سطح (0، 100، 200میلی مولار NaCl) بر دو رقم کوهدشت و مروارید در مرحله پنجه زنی گندم صورت گرفت و عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک طی تنش اندازه گیری شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. و نتایج نشان داد که عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک با اعمال تنش در مرحله پنجه زنی اختلاف معنی داری را از خود نشان ندادند و تنها تنش شوری منجر به کاهش عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک گردید و تنش غرقابی در مرحله پنجه زنی منجر به کاهش معنی دار در این صفات نگردیده. و همچنین آزمایشات تفاوت معنی داری را در دو رقم کوهدشت و مروارید در هر دو صفت نشان داد. و می توان ازاین شاخصه به عنوان یکی از شاخصه های مقاومت به تنش در گندم یاد کرد.کلیدواژه ها
عملکرد دانه،عملکرد بیولوژیک، تنش شوری، تنش غرقابی، هم زمانی تنشمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.