تقویت چسب اوره فرمالدهید با نانوذرات رس جهت ساخت تخته خرده چوب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش جامع کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICCAN01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد ریحانی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

تقی طبرسا

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی مشکور

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محراب مدهوشی

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

هدف از انجام این پژوهش تقویت چسب اوره فرمالدهید با نانوذرات رس جهت ساخت مجدد تخته خرده چوب بود. لذا جهت انجام این تحقیق پانل های ضایعاتی تخته خرده چوب مورد استفاده قرا گرفت. پانل های ضایعاتی با تیمار آب گرم به خرده چوب تبدیل شدند و با خرده چوب های صنعتی تهیه شده از شرکت ممتاز گلستان ترکیب شد. خرده چوب های تهیه شده پس از آماده سازی در آون آزمایشگاهی خشک شده و رطوبت آن به زیر 3 درصد رسید. نانوذرات رس با سه درصد 0، 2 و 4 برحسب وزن خشک چسب توزین و به همراه چسب به وسیله همزن مخلوط گردیده و در مرحله چسب زنی و ساخت تخته های آزمونی به خرده چوبها اضافه شد. برای فرم دادن به کیک خرده چوب یک قالب چوبی به ابعاد 20 × 30 سانتی متر مورد استفاده قرار گرفت. پس از انجام چسب زنی خرده چوب ها، برای تشکیل کیک خرده چوب به صورت یکنواخت و یکدست بر روی صفحه آلومینیومی و در داخل قالب چوبی ریخته شد. کیک خرده چوب تشکیل شده به زیر دستگاه پرس انتقال داده شد. پس اتمام زمان پرس تخته ها خارج و به مدت 2 هفته در شرایط محیط آزمایشگاه قرار داده شدند. نمونه های مورد نیاز جهت انجام آزمون مقاومت خمشی (MOR)، مدول الاستیسیته (MOE)، چسبندگی داخلی(IB) ، جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت براساس استاندارد DIN برش داده شدند. آزمایش های مورد نظر انجام و نتایج بدست آمده در قالب طرح فاکتوریل تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد با افزایش نانوذرات رس در چسب اوره فرمالدهید مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی افزایش یافت. همچنین جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت با افزایش درصد نانورس در ترکیب نمونه ها بهبود یافت.

کلیدواژه ها

چسب اوره فرمالدهید، نانوذرات، نانورس، تخته خرده چوب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.