بررسی پلیمورفیسم rs1801131 و جهش های جدید اطراف آن با روش SSCP در بیماران مبتلا به رماتیسم مفصلی در جمعیت اصفهان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی با محوریت علم در خدمت توسعه
  • کد COI اختصاصی: DSCONF05_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین شاهی

کارشناسی ارشد ژنتیک مولکولی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

مریم پیمانی

استادیار ژنتیک مولکولی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

سید مرتضی جوادی راد

استادیار ژنتیک مولکولی گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه: روماتیسم مفصلی (RA) یک اختلال التهابی مزمن است که با علایم التهاب سینویوم همراه با تخریب غضروف مفاصل و استخوان همراه می باشد. علاوه بر فاکتورهای محیطی، عوامل ژنتیکی نیز در پاتوژنز این بیماری موثر می باشند. محصول ژن MTHFR مسیول احیای فرم در حال گردش فولات (5 و 10- متیلن تتراهیدروفولات) به متیونین می باشد. برای مشخص شده ارتباط احتمالی چند شکلی (A1298C)؛rs1801131 با ریسک ابتلا به RA و همچنین شناسایی جهش های جدید اطراف آن واقع در اگزوه شماره 7 ژن MTHFR، این مطالعه در جمعیت اصفهان انجام شده است. نمونه گیری و روش ها: در پژوهش مورد شاهدی حاضر بر روی بیمار RA و فرد شاهد که از نظر سن و جنس همسان سازی شده بود مطالعه انجام گرفت. پس از دریافت فرم رضایت نامه از بیماران مبتلا و افراد شاهد متناسب، استخراج DNA از خون محیطی به روش رسوب نمکی انجام شد. به کمک پرایمرهای اختصاصی، واکنش زنجیره پلیمر از (PCR) برای تکثیر توالی مورد نظر که حاوی پلی مورفیسم انتخابی بود به کار گرفته شد. بررسی باندهای تک رشته موردنظر توسط تکنیک SSCP انجام شد تا وجود جهش جدید در اطراف پلی مورفیسم موردنظر نیز بررسی گردد. نتایج و بحث: مقایسه نمونه بیار با فرد شاهد متناظر انجام شد و با توجه به عدم وجود تفاوت در الگوی باند تک رشته، هیچ جهش جدیدی بین این دو گروه مشاهده نگردید. بر این اساس، یک مقایسه ژنتیکی بین دو گروه بیمار RA و افراد شاهد متناظر انجام شد و مشخص گردید که جهش جدیدی در جمعیت مورد مطالعه در اصفهان مشاهده نمی شود.

کلیدواژه ها

آرتریت روماتویید، SSCP ، جهش A1298C

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.