طراحی مجتمع تفریحی _ اقامتی با رویکرد توریست پذیری در شهرستان مرزی بندر آستارا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF03_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 870
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مسعود موسوی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فومن - شفت، گروه معماری، ایران

علی بنی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فومن- شفت، گروه معماری ایران

چکیده

در رساله حاضر برای دستیابی به راهکارهای مناسب تحقیق، با روش تحلیلی- تفسیری و با بکارگیری ابزار کتب، مجلات، پایان نامه و مقالات، مطالعه میدانی و تهیه تصاویر از محدوده مورد مطالعه به توضیح طرح پیشنهادی و ارایه الگوها و نحوه اعمال آنها در جهت رفع مشکلات منطقه و توجیه اقتصادی طرح مجموعه تفریحی- اقامتی پرداخته است. مطالعه به عمل آمده نشان میدهد که، ارایه الگوها و راهکارهای طراحی در جهت تامین و ارتقاء دو مورد اساسی، نخست موقیعتی برای تفریح، گردش و آرامش و دوم اقامت و استفاده از امکانات و خدمات مطلوب که هر گردشگر در اندیشه دارد، راهبرد مناسبی برای دستیابی به اهداف تحقیق است. راهبردهای ایجاد آسایش، آرامش و امنیت، با طراحی فرمهای مناسب، ایجاد محیطهای مطلوب، متنوع، مطبوع و خاطره انگیز، ارایه خدمات مناسب، در اشتیاق و جذب مخاطب و افزایش آمار گردشگران موثر میباشد و نیز مکانیابی مناسب، از جمله نزدیکی هتل به اماکن تجاری یا تفریحی دستیابی به این دو عامل را تسهیل میکند. با تحقیق در حیطه نیازهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری ایران با تعمق در زمینه تقویت و احیاءصنعت توریسم به انجام رسیده است. در راستای حل مسایل و احیاء صنعت گردشگری و همچنین دستیابی به صنعت توریسم پایدار و پویا، این پژوهش کاربرد علم معماری و بهره جستن از راهکارها و الگوهای معماری با توجه به ظرفیتهای محیطی و انتخاب روشهای مناسب برای طراحی و تعیین اهداف کلان و خردی که در طراحی اثر باید پایهریزی شده باشد، را راهبردی موثر دانسته و هدف خود را بر مبنای اعمال این روشها در طراحی بناهای مرتبط با صنعت گردشگری از جمله هتلداری برای احیاء فرهنگی، رونق منطقه و جنبههای اقتصادی در منطقه در جهت احیاء و تقویت صنعت توریسم، شکل داده است.

کلیدواژه ها

اقامتگاه ، صنعت گردشگری ، اکوتوریسم ، مجتمع تفریحی - اقامتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.