ارزیابی عملکرد تونل متروی کرمانشاه با استفاده از تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF03_188
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاه استان کرمانشاه

سحر جلیلی

استاد موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاه استان کرمانشاه

چکیده

شهر کرمانشاه از مهم ترین شهرهای غرب کشور بود که در مرکزیت استان کرمانشاه قرار دارد این شهر جز کلان شهرها بود و نقطه اتصال اصلی ترین راه های ارتباطی کشور در غرب کشور و اقتصاد کشور عراق است. و از این جهت هیچ یک از مهم ترین جگره های مواصلاتی کشور است. به همین دلیل جهت حل مشکلات ترافیکی پیاده کردن یک سیستم مطلوب حمل و نقل ریلی مورد بررسی قرار گرفت. قطار شهری و مترو نام سامانه قطارهای مسافربری داخل شهر است. متر و یا قطار شهری می توانددر زیر یا بر روی سطح زمین و بر روی ریل مخصوص خود حرکت کند مترو در کم شدن مشکل ترافیک و نیز آلودگی هوای کلان شهرها بسیار موثر است. در برخی موارد نیاز به گذر مترو از زیر زمین و تونل های شهری امری ضروری است. آسیب پذیری سازه های زیرزمینی در برابر زلزله می تواند به واسطه گسیختگی زمین در هنگام وقوع زلزله بم هم دلیل ارتعاشات ناشی از زلزله روی دهد. از اهداف مهم این پژوهش بررسی عملکرد زلزله که تونل متری کرمانشاه در برابر زلزله با استفاده از تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی است برای این منظور از 3 شتاب نگاشت مختلف استفاده شده است برای این منظور از نرم افزار اجزای محدود Ansys بهره برده شد. نتایج نشان داد که با استفاده از افزایش ضخامت بتن پوششی تا حد زیادی می توان عملکرد لرزه ای یک سیستم را بهبود بخشید به نحوی که با استفاده از افزایش ضخامت بتن پوششی تحت اثر رکورد زلزله السنترو مقدار جابجایی تاج تونل به میزان 59% و مقدار تنش کششی در پشت یک تن و میزان 47% کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

تونل، تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی ، Ansys، مترو کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.