بررسی تاثیر مولفه قایم زلزله های حوزه نزدیک با و بدون درنظر گرفتن اندرکنش خاک وسازه در ساختمان های دارای جداگر لرزه ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF03_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مرجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، ارومیه

عبدالرحیم جلالی

استادیار، گروه سازه و زلزله، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تبریز، تبریز

چکیده

بیش از چهل سال از دانش بشر نسبت به تاثیر اندرکنش خاک و سازه در رفتار سازه ها می گذرد و همه ساله روش های بهینه تر و نظریه های دقیق تری در این رابطه ارایه می گردد. اما آثار همزمان ناشی از وقوع زلزله حوزه نزدیک و زمانی که بستر زیرسازه خاک نرم است و تاثیر اندرکنشخاک و سازه در آنها چشمگیر تر است، کمتر مورد توجه قرار گرفته است این تحقیق سعی دارد به بررسی مسالهای بپردازد که آثار غیرقابل اغماضی در طراحی ها و برآورد های سازه های با جداگز لرزه ای داشته و بنظر می رسد تاکنون به شکل جامع و دقیق درمورد آن مطالعه ای صورت نگرفته است. در بررسی نتایج حاصل از پژوهش، سازه های مورد مطالعه تحت هفت شتابنگاشت حوزه نزدیک قرار گرفته و بر اساس نوع خاک مدلسازی شده و همچنین تاثیر اندرکنش خاک و سازه به دو بخش کلی تقسیم بندی شده اند. تاثیر همه رکوردها در خاک نوع چهار اندرکنش خاک و سازه به نتایج برش پایه، نیروی محوری تیر، نیروی محوری ستون، جابجایی بام و منحنی هیسترزیسجداگر لرزه ای بیشتر بوده و لذا مقادیر آنها در مقایسه با اندرکنش خاک و سازه در خاک یکبیشتر است. در حالت اثر اندرکنشی خاک نوع چهار، مقدار نتایج برش پایه، نیروی محوری تیر، نیروی محوری ستون، جابجایی بام و منحنی هیسترزیسجداگر لرزه ای دارای تغییر افزایشی می باشند.

کلیدواژه ها

اندرکنش خاک و سازه، جداگر لرزه ای، زلزله حوزه نزدیک، تحلیل دینامیکی غیرخطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.