فاکتور های طراحی باهمستان اردبیل با توجه به حس تعلق جمعی به مکان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF03_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 918
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز مهرانی مقدم

دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، نویسنده عهده دار مکاتبات

معصومه یعقوبی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

محیط علاوه بر عنا صر کالبدی شامل پیام ها، معانی و رمزهایی است که مردم بر اساس نقش ها، توقعات، انگیزه ها و دیگر عوامل آن را رمزگشایی و درک می کنند و در مورد آن به قضاوت می پردازند .این حس ها تعلقی در فرد به محیط به وجود می آورد. این حس کلی، که پس از ادراک و قضاوت نسبت به محیط خاص در فرد به وجود می آید، حس تعلق جمعی نامیده می شود . حس تعلق عامل مهمی در هماهنگی فرد و محیط بوده و باعث بهره برداری بهتر از محیط، رضایت استفاده کنندگان و در نهایت احساس تعلق آنها با محیط و تداوم حضور در آن می شود. شهرها و محلات در تمامی تمدن ها نیازمند فضاهای جمعی بوده تا حس تعلق جمعی آنها به محیط را به وجود بیاورد. بی شک حس تعلق افراد به مکانی که در آن زندگی می کنند، عامل مهمی در جهت پدید آمدن حس م سیولیت پذیری و در نتیجه حال بسیاری از مشکلات محله تو سط ساکنین می گردد. متاسفانه با گسترش شهرها شاهد کمرنگ تر شدن این حس و نوعی بی تفاوتی نسبت به محله در ساکنین م یباشیم . هدف از این پژوهش شناخت ویژگی های فضاهای اجتماعی منا سب در ایجاد حس تعلق به مکان جمعی در قالب باهمستان ها می با شد . در ابتدا به مبانی نظری پرداخته می شود . این مبانی در دو قالب تشریح حس تعلق و در نهایت رسیدن به فضاهای جمعی (باهمستان )بحث می گردد. نتیجه فصل حاکی از آن است که تمدن ها در تمامی اعصار نیازمند اجتماع بوده اند. هرچه اجتماع (باهمستان ها) در اردبیل مفیدتر وکاربردی تر بوده، موفق تر بوده است.

کلیدواژه ها

عناصر کالبدی ، انگیزه ها ، تعلق جمعی ، فضاهای جمعی ، باهمستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.