بررسی نقش زیبایی شناسی بر ادراک رمز پردازی معماری مساجد اسلامی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: DCONF03_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 387
نویسندگان
چکیده
زیبایی از مهمترین و دشوارترین مفاهیمی است که از دیرباز در حوزه فلسفه غرب و اسلامی مورد توجه و مطالعه واقع شده است که هر یک دو رویکرد متفاوت نسبت به هنرو زیبایی اتخاذ کردهاند ولی صدرالمتالهین در میان فیلسوفان اسلامی به بحث فرایند زیباییشناسی در حکمت متعالیه در رابطه با نظام معرفتی به این موضوع میپردازد.این پژوهش در پی پاسخ به این پرسش اینکه آیا میتوان با در نظر گرفتن عشق و زیبایی به تبیین مدلی در راستای تجربه زیباییشناسی در معماری رسید. هدف این تحقیق دستیابی به زیباییشناسی در این حوزه است ولی براساس اصولی که از مبانی معرفت شناسی استنباط گردید. بر این اساس پژوهش با روش رویکرد تفسیری تاریخی و به صورت توصیفی - تحلیلی به گردآوری داده های کتابخانه ای از پژوهشها و نوشتارهای مربوط پرداخته و سپس با استفاده از روش قیاسی به تحلیل آنها پرداخته و در نهایت بر روی مساجد به تبیین این مفاهیم پرداخته است.که به کمک ایجادحس زیبایی شناسی که همان معرفت است توانسته، جهت ارتقاء معنویت محیط و فضا را به انسان القا نماید و با توجه به جامعه زمینههای بیشتری برای توجه به خداوند و زیباییهای او داشته باشند. نتایج پژوهش را میتوان گفت که تجربه زیباییشناسی فرایندی نو به نو شونده است. و با استفاده از مبانی و اصول اندیشهای تجربه زیباییشناسی و عناصر آن را چون ادراک حسی، توجه آگاهی، مشاهده مکرر، تذکر و تفکر، تخیل و خلق دوباره و رمز پردازی را استنباط کرده است.کلیدواژه ها
زیبایی شناسی ،ادارک رمز پرداز معماری مساجد اسلامیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.