مناطق پیشنهادی برای پناهگاه امن در آبهای جنوب کشور

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین سمپوزیوم بین المللی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ISOEE02_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون وفایی

دکتری محیط زیست، استادیار دانشکده عمران - دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالد

سیدمحمدحسین جزایری شوشتری

کارشناس ارشد عمران سازه های دریایی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طو

بهاره مجدی

کارشناس ارشد سازه های دریایی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

ترابری آبی و ترانزیت دریایی یکی از ارزان ترین و مناسب ترین سیستم های حمل و نقل می باشد. اما توجه به موقعیت جمهوری اسلامی ایران و همجواری با خلیج فارس، دریایی عمان و دریای خزر و همچنین با توجه به گستردگی ترانزیت دریایی در دریاهای جنوب و شمال کشور و اجتناب ناپذیر بودن وقوع سوانح دریایی برای کشتی ها، لزوم داشتن آمادگی برای مقابله مناسب با اینگونه حوادث همواره یکی از مسائل مهم و حیاتی بوده است که می بایست توجه ویژه ای به آن نمود. دانستن سناریوهای مختلف از گونه های مختلف سوانح می تواند کمک بسزایی در کاهش صدمات ناشی از تردد کشتی ها د رآبهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به همراه داشته باشد. از طرفی باید به این نکته نیز اشاره نمودکه کشتی های کشورهای دیگر که عمدتا مبادرت به حمل کالا به بنادر جمهوری اسلامی ایران می نمایند نیز در شرایط خاص جزو متقاضیان استفاده از پناهگاه امن در هنگام بروز برخی حوادث برروی کشتی هستند و از سوی دیگر به منظور جلوگیری از تکرار حوادثی که به دلیل عدم ارائه پناهگاه امن باعث بروز یک تراژدی بین المللی گردیده است ضرورت داشتن پناهگاه امن و دستورالعمل چگونگی استفاده از آن ضروری است در این مقاله به معرفی پارامترهای موثر در تعیین مکانهای مناسب برای پناهگاه امن و همچنین مشخص نمودن گزینه های مناسب برای این مناطق در جنوب کشور پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

پناهگاه امن، مناطق دریایی جنوب ایران، کشتیرانی، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.