فرش زمین
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکرد محیط زیست
- کد COI اختصاصی: AVCONF01_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 558
نویسندگان
پژوهشگر مستقل، کارشناسی ارشد فرش، دانشگاه علم و هنر یزد،
چکیده
فرش، از جمله عناصر هنر _صنعت ایرانی است که در بخش های مختلف ابداع و تولید، با طبیعت و البته محیط زیست همراه و همگام می شود. مراحل تولید فرش بررسی جداگانه ای می طلبد که اینجا مجال سخن گفتن و ارتباط موضوعی لازم را نمی بینیم. اما طراحان فرش با نقوش انتزاعی و گاه طبیعی از حرکت گیاهان و جویبار و پرندگان و حیوانات، زمینه ای را به تصویر می کشند که در سطح بالایی از نظم و توازن و خلوص رنگ قرار دارند. از طرفی همانگونه که خالق هستی، زمین را فرش بندگان قرار داد تا آن را به تسخیر خود آورده و به نظم و خلوص برساند، انسان نیز به عنوان عضوی از فرش زمین اجازه ی خلاقیت یافته تا محیط زیست خود را به بهترین، مفیدترین و پاکترین شکل ممکن طراحی کند. این فرضیه وجود دارد که زیست بدون واسطه گذشتگان بر پهنای فرش، در مقایسه با تلاش دنیای امروز در دستیابی به مظاهر زندگی مدرن، محیط زیست را کمتر دچار آلودگی می کرد. و این مقاله نیز می کوشد با روش بنیادی و تحلیلی، ضمن بررسی تاثیرپذیری فرش های باغی و باغ های فرش ایران از طبیعت و محیط زیست هنرمندان مبدع این نقوش، به رسالت باغبان گونه ی طراحان فرش در حفظ و حراست از فرش زمین تاکید نماید. حفاظتی که در ابداع نقوش الهام بخش، برای درک و احترام مخاطب اثر هنری نسبت به محیط زیست نمود می یابد. رسالت آموزش زندگی هنرمندانه به جامعه تا هر فرد زمین را فرشی بداند که هر نقش غلطی بر آن، یادگار غیرقابل جبران برای آیندگان خواهد داشت.کلیدواژه ها
طراحی فرش، نقوش نمادین، باغ های ایران، زندگی سنتی و مدرن، محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.