بررسی نحوه ی تاثیر بیوآرت بر میزان توجه مخاطب به محیط زیست
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکرد محیط زیست
- کد COI اختصاصی: AVCONF01_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 821
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد نقاشی-دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد
چکیده
پیشرفت های روزافزون در علم ژنتیک و شبیه سازی سلولی و برخی معضلات آن، که در حیوانات و گیاهان فرآوری شده می توان مشاهده کرد، منجر به گرایش روزافزون هنرمندان به مسایل مربوط به زیست شناسی شده است. اصطلاح بیوآرت به عنوان سبک جدیدی از هنر معاصر مطرح شد. با توجه به ماهیت زنده بودن اثر هنری در این سبک، می توان به بیوآرت هنر جاندار هم اطلاق کرد. بیوآرتیست ها با استفاده از مهندسی ژنتیک، از سلول های زنده، دی ان ای، پروتیین ها و بافت های جاندار و خون زنده در اجرای اثر هنری استفاده می کنند. اگر چه آن ها با مواد زنده کار می کنند، ایجاد موجودات زنده و تمرین در علوم زیستی، تحقیقات اخلاقی، اجتماعی و زیبایی را به ارمغان می آورند. هدف اصلی در تحقیق پیش رو، این است که چگونه بیوآرت باعث تاثیر بر توجه مخاطب بر محیط زیست می شود. در این مقاله با بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی به بررسی نتایج اخلاقی و اجتماعی به این فرضیه پرداخته می شود که هنر زیستی بیشتر در حال سوء استفاده از محیط زیست می باشد و از آن صرفا برای جلب توجه مخاطب و متحیر ساختن آن بهره می برد. هم چنین تعدادی از آثار هنرمندان این گروه از هنر معاصر که در راستای محیط زیست نیز می باشد، بررسی می شود. در انتها، خواهیم دید که بیوآرت با اینکه از محیط زیست بهره ی فراوانی می برد اما در زمینه ی حفظ و پایداری آن و توجه مخاطب، فعالیت زیادی نکرده است. با اینکه تعدادی از هنرمندان این عرصه سعی در انجام این اهداف داشته اند، اما موفقیت زیادی نداشته اند و می توان گفت بیوآرت در رابطه با علم و تکنولوژی موفقیت بیشتری داشته است.کلیدواژه ها
هنر معاصر، بیوآرت، محیط زیست، زیست شناسیمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.