باز شناسایی گرایش های تجدید حیات گرایانه در معماری شهرهای جدید احداث شده در دو دهه اخیر
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری معماری و مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: ACCS05_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 674
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری، دانشگاه تربیت مدرس
کارشناس ارشد عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
استادیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
بازشناسی گرایش های تجدید حیات گرایانه در معماری پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران فرصتی برای مطالعه و بازاندیشی در معماری معاصر ایران است مقاله حاضر می کوشد با رویکردی بی طرفانه و به دور از ارزش داوری شهرهای جدید در معماری پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد .نتیجه پژوهش مستند بر 25 شهر در سرتاسر کشور ایران است. چارچوب نظری پژوهش بر مبنای ادبیات تخصصی معماری معاصر و با استناد به اندیشه های معماران مطرح تنظیم شده است. بر مبنای جارچوب تحلیل کالبدی – محتوایی ترسیم شده آثار منتخب از 5 منظر تجزیه و تحلیل شدند: 1- اصول ساختاردهنده طرح، 2- مفاهیم ساختارهای فضایی، 3- شکل و فرم بنا، 4- مصالح در بنا و 5-رابطه با بافت. که علاوه بر این عوامل نوع اقلیم جهت گیری شهرسازی و تعداد طبقات و نوع پارکینگ نیز مشخص گردیده است. با توجه به دستاوردهای این پژوهش، نمونه ای نمادین از معماری هویت گرا را می توان طراحی نمود.کلیدواژه ها
معماری معاصر ایران، گرایش های تجدید حیات گرایانه، شهرهای جدید پس از پیروزی انقلاب اسلامیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.