بررسی تاثیرات رفتار آسیب دیده بتن بر رفتار لرزهای مخازن هوایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری معماری و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ACCS05_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا کیانی

کارشناس ارشد مهندسی عمران، گروه سازه های هیدرولیکی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،

محمدرضا نوروزی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران، گروه سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود،

چکیده

به دلیل نقش بسیار مهم مخازن این سازه ها جز سازه های با اهمیت زیاد محسوب می شوند. وجود مصالح جامد و سیال با خواص رفتاری متفاوت در اینگونه سازه ها باعث عملکرد متفاوت و پیچیده تر آنها در برابر زلزله نسبت به سایر سازه ها می شود. بی شک تحقیقات بعمل آمده در مورد مخازن هوایی زمانی دقیق خواهد بود که رفتار واقعی سازه را مد نظر قرار دهد. در این پژوهش با استفاده از مدل آسیب دیده پلاستیک سعی شده تا با در نظر گرفتن رفتار واقعی بتن عملکرد اینگونه سازه ها در برابر زلزله برررسی شود. اطمینان یافتن از عملکرد درست این سازه ها در زمان وقوع و طراحی مقاوم آنها در برابر زلزله، به لحاظ پیچیدگی رفتاری به مطالعات جامع تری نیاز دارد. این پیچیدگی از یک سو و لزوم در کک اندر کنش سیال - سازه، هنگام بار گذاری از دیگر سو جهت طرح ساده تحت تحریک دینامیکی، نیاز به ارایه روش های ساده را در آیین نامه ها دو چندان می نماید. در این تحقیق، با استفاده از نرم افزار آباکوس و روش لاگرانژی اندر کنش سیال و سازه مخزن هوایی بتنی با در نظر گرفتن مدل خسارت بتن مورد مطالعه قرار گرفته است. با بررسی نتایج مشاهده گردید، مدل خسارت بتن نسبت به مدل های دیگر بتن رفتاری به مراتب مشابه به رفتار آزمایشگاهی دارد به طوری که باعث افزایش شکل پذیری سازه و کاهش برش پایه سازه خواهد شد. در مخازن با پایه قابی شکل، در محل اتصال تیر به ستون دچار آسیب کششی و به تبع آن دچار ترک هایی در تیرهای محیطی می شود، به طوری که این آسیب در تیرهای محیطی بالایی نسبت به تیرهای پایینی بیشتر می باشد.

کلیدواژه ها

مخزن هوایی، مدل خسارت بتن، روش لاگرانژی، اندر کنش سازه و سیال، نرم افزار آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.