مطالعات زیبا شناختی شیوه های بکارگیری جداره های سنگی در طراحی فضاهای داخلی مسکونی (با تاکید بر بکارگیری دیوارهای گابیون)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری معماری و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ACCS05_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تابان قنبری

استادیار گروه معماری، موسسه آموزش عالی حافظ شیراز، ایران

فاطمه فرهادی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده فنی مهندسی، موسسه آموزش عالی حافظ شیراز، ایران

چکیده

امروزه یکی از مهم ترین حوزه های توسعه پایدار مربوط به معماری است. در معماری ارگانیک و پایدار از مصالحی استفاده می شود که نه تنها به محیط آسیب نمی رساند بلکه می توانند جزیی از طبیعت و محیط اطراف خود باشند. این نکته که استفاده از مصالح طبیعی می تواند کمک به حفظ طبیعت و رسیدن به آرامش روحی کند موضوعی است که در ایران چندان مورد بررسی قرار نگرفته است. استفاده از جداره های سنگی در فضاهای داخلی، به جای استفاده از رنگ و مصالح پوششی که علاوه بر اینکه شیمیایی هستند و هم می توانند به افراد ساکن در فضا و هم محیط زیست آسیب بزنند، جداره های سنگی خود جزیی از طبیعت هستند و اگر بتوانند به درستی استفاده شوند زیبایی بی نظیری به فضاهای داخلی می دهند. استفاده از مصالح بوم آورد یکی از تکنیک های معماری گذشته ایران بوده است. سنگ یکی از بوم آورترین مصالح کشور است که در تمام نقاط ایران قابل تهیه است. پس چرا برای داشتن آینده ای بهتر از مصالحی استفاده نشود که خود جزیی از طبیعت است و حتی در صورت تخریب بنا به طبیعت باز می گردد. امروزه معماری ایران گرایش به سمت معماری مدرن دارد و استفاده از سنگ به همراه فلز که سازه های گابیونی را شکل می دهد کاملا یک طراحی مدرن را به وجود می آورد. استفاده از گابیون فقط معطوف به معماری نمی شود و می توان با این سازه ها در حوضه شهرسازی و مبلمان شهری کمک فراوانی به طراحی فضاهای شهری و زیباسازی آنها انجام داد

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، معماری ارگانیک، جداره های سنگی، مصالح بوم آورد، گابیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.