تحلیل تجربی و عددی لهیدگی جانبی یک نوع مقطع جدارنازک فلزی پیش فرم دهی شده با سطح مقطع لاله ای شکل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME09_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شمس

ایران، یاسوج، دانشگاه یاسوج

عباس نیک نژاد

ایران، یاسوج، دانشگاه یاسوج

سیدمحمد زمانی نژاد

ایران، یاسوج، دانشگاه یاسوج

عبدالغنی اولایی

اسکاتلند، پیزلی، دانشگاه غرب اسکاتلند

چکیده

در این پژوهش، قابلیت جذب انرژی یک نوع مقطع جدارنازک فلزیپیش فرمدهی شده، به دو روش آزمایشگاهی و عددی بررسیشده است. برای تولید این نوع مقطع جدارنازک، از مقاطع جدارنازکاستوانه ای با سطح مقطع دایره ای شکل، به عنوان نمونه اولیه استفادهشده است که طی فرآیند پیش فرمدهی، این نمونه های استوانه ای، بینیک صفحه صلب تخت و یک ایندنتور T شکل قرار گرفتند و در اثراعمال بارگذاری فشاری که در امتداد عرضی بر استوانه اعمالمی شد، نمونه های پیش فرم دهی شده با سطح مقطع لاله ای شکل،تولید شدند. سپس، این نمونه های لاله ای شکل، به عنوان نمونه هایآزمایشگاهی، بین دو صفحه صلب تخت، تحت فرآیند لهیدگی جانبیقرار گرفتند. فرآیند لهیدگی جانبی، در امتداد جانبی و با دو زاویهبارگذاری مختلف، انجام گرفت. کلیه آزمایش ها توسط دستگاه تستیونیورسال، در شرایط شبه استاتیکی، انجام شده است. در حین انجامهر آزمایش، نمودارهای نیروی جانبی- تغییرمکان و جذبانرژی- تغییرمکان رسم شده اند و با اندازه گیری ظرفیت جذب انرژیهر نمونه آزمایشی و نیز محاسبه نسبت ظرفیت جذب انرژی به جرمساختار که جذب انرژی مخصوص نامیده می شود، قابلیت جذب انرژیمخصوص نمونه های مختلف با یکدیگر مقایسه شده است. برای تکمیلکار، نمونه های لاله ای شکل توسط نرم افزار المان محدود آباکوس،مدلسازی و فرآیند لهیدگی جانبی آنها، شبیه سازی عددی شده است.برای تایید صحت شبیه سازی های عددی، نتایج دو نمونه آزمایشگاهیبا نتایج حاصل از تحلیل های عددی متناظر، مقایسه و صحت نتایجعددی اثبات شده است. در ضمن، در تحلیل عددی، اثر ضخامت جداره ساختار بر قابلیت جذب انرژی آن بررسی شده است.

کلیدواژه ها

جذب انرژی، مقاطع جدار نازک، بار گذاری جانبی، لهیدگی جانبی، تحلیل عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.