بررسی و ارزیابی شاخص های رسوب گذاری و خوردگی در شبکه توزیع و انتقال آب شرب شهریار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس علمی پژوهشی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM08_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 641
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصلان اگدرنژاد

استادیار، گروه علوم و مهندسی آب، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

زهرا نواصر

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

اشکان یوسفی

دانشجو دکتری فیزیک و حفاظت خاک دانشگاه شهید چمران اهواز

هادی محمدی والا

کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی، شهرداری کلانشهر اهواز

چکیده

خوردگی یکی از مسایل مهم تاسیسات انتقال و توزیع آب شرب میباشد که این فرایند بر وضعیت بهداشت عمومی، مقبولیتعمومی آب و شبکه توزیع،کیفیت آب و هزینه تامین آن اثر می گذارد همچنین خرابی تاسیسات آبرسانی در نتیجه خوردگیباعث تحمیل هزینه اضافی برای تعمیر و جایگزینی اتصالات و تجهیزات در شبکه می گردد. این پژوهش به صورت توصیفیمقطعی بوده و در زمستان و بهار سال 1395 - 1396 انجام گرفت. آزمایشات در آزمایشگاه بیولوژی و باکتریولوژی استان تهرانو بر اساس روش های مندرج در کتاب مرجع آزمایش های آب و فاضلاب جهت بررسی پارامترها و شاخص های کمی و کیفیآب با استفاده از اندیس هایی نظیر لانژیته، ژوکوریس و لارسون اندازه گیری و تحلیل و با استانداردهای ملی و بین المللی موردمقایسه و آنالیز قرار گرفته است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد عوامل موثر بر فرایند خوردگی همگی در حداستانداردهای مطرح بوده و تنها پارامتر کل جامدات محلول بالاتر از حد مطلوب و در یک مورد بالاتر از حد مجاز نشان دادهشد. در این برآوردها شاخص لانژیه 1 / 0 ، شاخص رایزنز 5 / 7، ژورکوریوس 6 و شاخص تهاجمی برابر 12 بوده است. با توجه بهمقایسه نتایج به دست آمده از شاخص های پایداری در تحلیل کیفی آب شرب شهریار، بیانگر وضعیت خورنده و در بعضی نقاطمتمایل به رسوب گذار مشهود شده است که لزوم مدیریت و برنامه ریزی هایی در جهت بهبود و کاهش آسیب های ناشی ازرسوبگذاری و مواد جانبی حاصل از آن در این منطقه را مانند پایدارسازی آب، تثبیت ویژگی های کیفی آب قبل از ورود به شبکهتوزیع را بیان می نماید.

کلیدواژه ها

خوردگی، رسوب گذاری، تاسیسات، کیفیت آب، شهریار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.