تجزیه و تحلیل لایه های حفاظتی با استفاده از روش LOPA و تعیین سطح یکپارچگی ایمنی فرایند SIL در قسمت اکتانایزر واحد بنزین سازی در شرکت پالایش نفت اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی نفت،گاز،پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH02_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1882
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا بهارلویی

کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست HSE

رضا غلام نیا

دکتری مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشیار و عضو هییت علمی گروه HSE، دانکشده بهداشت ایمنی و محیط زیست HSE دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران ایران

عباس آقابابایی

کارشناس ارشد ایمنی شرکت پالایش نفت اصفهان

چکیده

با توجه به توسعه منابع نفت و گاز و افزایش حوادث ناشی از آن، امروزه رویکرد مبتنی بر پیشگیری مورد توجه اکثر صنایع شیمیایی قرار دارد. لذا شناسایی و ارزیابی خطرات به روش های نوین نظیر آنالیز لایه های حفاظتی LOPA( نیز بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. روش کار: در این مطالعه توصیفی، با توجه به ماهیت فرایندی واحد اکتانایزر، یرای شناسایی کیفی خطرات از تکنیک ارزیابی ریسک به روش HAZOP استفاده شد. سپس پیامدهای ناشی از خطرات غیر قابل قبول، با استفاده از روش LOPA ارزیابی گردید تا وضعیت خطر پس از اعمال لایه های حفاظتی مشخص شود. در نهایت برای کاهش احتمال ریسک، لایه های حفاظتی بیشتری پیشنهاد و سطح یکپارچگی ایمنی SIL لازم تغییر گردید. بحث و نتیجه گیری: عمده مخاطرات واحد اکتانایزر مربوط به افزایش فشار، افزایش یا کاهش جریان سیال، نشت سیال و افزایش دما می باشند از 98 انحراف شناسایی شده، 40 انحراف بعنوان سناریوی خطرناک در نظر گرفته شد و خروجی نتایج وارد کاربرگ LOPA گردید. پس از ارزیابی، 6 سناریو نیازمند اقدام اصلاحی بوده که با توجه به معیار پذیرش ریسک برای یک مورد از مخاطرات، لایه های حفاظتی مستقل بیشتر پیشنهاد گردید. بکارگیری روش LOPA یک روش موثر برای آنالیز لایه های حفاظتی به روش نیمه کمی در صنایع فرایندی بوده و در برخی از موارد بدیل کافی نبودن اثربخشی لایه های حفاظتی، نیاز به بیشتر کردن این لایه ها و کاهش خطر تا حد قابل قبول می باشد.

کلیدواژه ها

پالایشگاه، ارزیابی ریسک SIL ، LOPA ،HAZOPس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.