شبیه سازی واحد جذب دی اکسید کربن پتروشیمی پردیس با حلال دی اتانول آمین
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی نفت،گاز،پتروشیمی و HSE
- کد COI اختصاصی: OGPH02_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 770
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارسیان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش طراحی فرایند، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارسیان
چکیده
در مجتمع پتروشیمی پردیس دی اکسید کربن موجود در گاز سنتز را بوسیله حلال متیل دی اتانول آمین فعال شده با شدت 3551170 کیلوگرم بر ساعت با راندمان 99 درصد جداسازی می نماید. براساس اسناد عملیاتی در روند فعلی هنوز دی اکسید کربن از جریان بالای برج جذب خارج می شود که مقدار آن برابر با 11/72 تن در روز می باشد. از طرفی بدلیل تمایل کم حلال متیل دی اتانول آمین به جذب دی اکسید کربن از ماده فعال کننده پایپرازین استفاده می شود. و همین امر موجب شده تا دبی بسیار زیادی حلال استفاده گردد. در حالیکه هنوز هم مقادیر زیادی از دی اکسیدکربن در گاز بالای برج جذب وجود دارد که می توان ان را تولید نمود و از انتشار آن به محیط نیز جلوگیری به عمل آورد. در این تحقیق واحد عملیاتی مذکور براساس حلال دی اتانول آمین مجددا بوسیله نرم افزار اسپن هایسیس شبیه سازی و بررسی گردید. این حلال تمایل بسیار بیشتری برای جذب دی اکسید کربن دارد و نیازی هم به ماده فعال کننده ندارد. براساس نتایج بدست آمده، در صورت استفاده از حلال دی اتانول آمین با غلظت 35 درصد وزنی، دبی حلال در گردش 59/42 درصد کاهش خواهد یافت. مضاف بر اینکه غلظت دی اکسید کربن در گاز تولیدی از برج جذب تا ppm 3 کاهش را نشان می دهد که برابر درصد جذب 99/998 می باشد. از نظر افزایش تولید دی اکسید کربن هم استفاده از حلال دی اتانول آمین موفق تر بوده بطوریکه براساس شبیه سازی، روزانه 35/59 تن در دی اکسید کربن بیشتر تولید خواهد شد.کلیدواژه ها
دی اکسید کربن، شبیه سازی، دی اتانول آمین، برج جذب، متیل دی اتانول آمینمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک های ایمنی و زیست محیطی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با کمک تکنیک هازن
- بررسی هیدرودینامیک و زمان اختلاط مخرن همزندار با استفاده از تکنیکهای سرعت سنجی ذرات و القای صفحهای نور فلئورسانس
- کاربردها و چالش های موجود در استفاده از روش تست سازند جهت بررسی خواص استاتیک و دینامیک مخزن
- کاربرد هوش مصنوعی در پیش بینی فرصت های صادرات محصولات صنعت پتروشیمی
- روش های ازدیاد برداشت نفت با استفاده از گاز در میادین فراساحلی: ویژگی ها، نحوه اجرا و شرایط عملیاتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.