ساخت نانو کاتالیست هیبریدی اکسید فلز- کربن و بررسی عملکرد آن در تبدیل مستقیم H2S به S
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی نفت،گاز،پتروشیمی و HSE
- کد COI اختصاصی: OGPH02_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1057
نویسندگان
پژوهشگاه صنعت نفت تهران
پژوهشگاه صنعت نفت تهران
چکیده
بخش اعظم ذخیره گازهای طبیعی در ایران حاوی هیدروژن سولفید می باشد. به همین جهت، تبدیل هیدروژن سولفید به گوگرد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله ابتدا سه درصد وزنی از کاتالیست هیبریدی TiO2-CNT توسط روش ارزان و ساده سل ژل سنتز شد و برای بررسی اکسیداسیون مستقیم هیدروژن سولفید به گوگرد عنصری مورد آزمایش قرار گرفت. پس از تعیین کاتالیست بهینه، اکسید فلزات نیکل و کبالت با درصد وزنی 5، بر روی کاتالیست بهینه قرار داده شد. سپس کاتالیست های سنتز شده به منظور بررسی ساختار و موفولوژی، مورد آنالیز SEM و XRD قرار داده شدند. در نهایت اثر وجود دوپ شدن اکسیدهای فلزات بر روی کاتالیست هیبریدی در تست راکتوری اکسیداسیون مستقیم هیدروژن سولفید به گوگرد عنصری مورد آزمایش قرار داده شد و با حالت بدون دوپ مقایسه گردید. دوپ کردن اکسیدهای فلزات نیکل و کبالت بر روی کاتالیست هیبریدی عملکرد بهتری را برای حذف هیدروژن سولفید نسبت به کاتالیست هیبریدی بدون دوپ نشان داده است. علت این امر می تواند به اثرات هم افزایی بین اکسید فلزات و کاتالیست هیبریدی نسبت داده شود که افزودن اکسید فلزات بر روی کاتالیست هیبریدی منجر به عملکرد بهتر آن در مقایسه با کاتالیست هیبریدی بدون دوپ شده استکلیدواژه ها
سولفید هیدروژن، کاتالیست هیبریدی، اکسیداسیون مستقیم، گوگرد عنصریمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.