عوامل موثر بر مدیریت صحیح HSE پیمانکاران در صنایع

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی نفت،گاز،پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH02_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حکیمه نژآدزایری

شرکت فولاد اکسین خوزستان، کارشناسی ارشد HSE، مسیول بهداشت حرفه ای

روح الله کاظمی

استادیار، گروه مدیریت محیط زیست HSE دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

زمینه و هدف: کار در محیط های پیمانکاری به لحاظ تنوع کار، حضور گروه های مختلف کاری و نیز عدم آشنایی کامل پیمانکار با شرایط و محیط کار، با پتانسیل بالای وقوع حوادث پرسنلی، تجهیزاتی و محیط زیستی همراه است. لذا مشارکت فعال و مداوم شرکت های پیمانکار لازمه دستیابی به هدف اصلی یا همان بهبود عملکرد HSE می باشد. نقش کارفرما و شرکت های پیمانکار در این زمینه کاملا متمایز است، اما با این حال می توان با مدیریت صحیح و تعریف روشنی از مسیولیت ها و انظارات، در راستای ارتقاء عملکرد HSE گام برداشت. هدف از این تحقیق بررسی عوامل دخیل و موثر بر مدیریت صحیح پیمانکاران در مراحل مختلف پیمان می باشد. روش کار: در این تحقیق توصیفی کاربردی پس از مطالعه پژوهش ها و استانداردها، معیارهای اساسی مرتبط با مدیریت پیمانکاران شناسایی شدند و به ترتیب اثر، در مراحل مختلف پیمان شرح گردیده اند. یافته ها: 9 عدد موثر اصلی در مدیریت صحیح HSE پیمانکاران شامل: سیاست گذاری جامع سازمان برای مدیریت HSE تشریح مسیولیت های کارفرما و پیمانکار در قرارداد، طرح ریزی قرارداد قبل از مناقصه، فرآیند کارفرما در اجرای الزامات HSE قرارداد، تبادل اطلاعات HSE بین کارفرما و پیمانکار در طول اجرای قرارداد، نظارت، پایش و ارزیابی عملکرد قبل از اجرا، دوره ای و نهایی HSE پیمانکار توسط کارفرما و ثبت سابقه در اتمام کار شناسایی شده است نتیجه گیری: فاکتورهای شناسایی شده می تواند جهت برنامه ریزی و مدیریت جامع و صحیح HSE پیمانکاران در مراحل مختلف پیمان (قبل از مناقصه تا اتمام کار) در صنایع بکار گرفته شوند و بسایری از ضعف ها و مشکلات در این زمینه را حل نماید.

کلیدواژه ها

مدیریت، HSE ، پیمانکاران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.