بررسی تاثیر و راهکارهای کنترل ولتاژ القایی برخطوط لوله

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی نفت،گاز،پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH02_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 662
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشکان کریمی

شرکت گاز استان همدان

چکیده

خطوط انتقال نفت و گاز نقش کلیدی ارتباط بین مراکز استخراج، پالایش و بازار مصرف را برعهده دارند. بدین سبب امروزه اهمیت حفاظت از خطوط لوله در سطح جهان به دلیل مباحث پایداری انرژی، محیط زیست و اقتصاد کشورها به صورتجدی مطرح است. از آنجا که خطوط حامل سیال نفت و گاز به صورت متقاطع و موازی در مجاورت با شبکه های انتقال و توزیع انرژی الکتریکی هستند، میدان الکترومغناطیسی موجب القای ولتاژ متناوب بر روی خطوط انتقال نفت و گاز می گردد. ولتاژ القایی با تاثیر بر روی اختلاف پتانسیل حفاظتی خطوط در عملکرد سیستم حفاظت کاتدیک اختلال ایجاد می نماید و حتی در صورت عدم وجود سیستم حفاظت کاتدیک این ولتاژ متناوب تسریع در خوردگی را همراه دارد. میزان ولتاژ القایی با وقوع خطا در شبکه های انتقال برق افزایش یافته و خطرآفرین است، از طرفی برخورد صاعقه با خطوط انتقال نیرو می تواند باعث شارش بالای جریان الکتریکی شود، که این امر می تواند در کسری از ثانیه ذوب خط لوله و بروز حوادث بزرگ را همراه داشته باشد. از این رو کنترل ولتاژ القایی به جهت حفاظت از شبکه های نقت و گاز همچنین پیشگیری از وقوع حوادث الزامی می باشد.در این پژوهش چگونگی کنترل و کاهش ولتاژ القایی بررسی شده است.

کلیدواژه ها

ولتاژ القایی، حفاظت کاتدیک، خوردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.