تعیین میزان و ضرایب انتشار گازهایNOx SO2, CO2, CO, NO, NO2,در پتروشیمی فن آوران و ارائه راهکارهای کاهش آنها
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دومین سمپوزیوم بین المللی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ISOEE02_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2253
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان
دانشیار گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شا
دانشیار، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده
شرکت پتروشیمی فناوران در جنوب غربی ایران واقع در سواحل خلیج فارس، بندرامام خمینی، منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در زمینی به مساحت 25 هکتار واقع شده است. هدف اصلی از اجرای این مطالعه تعیین میزان و ضرایب انتشار گازهای NO2,SO2,CO2,CO,NO,NOx از دودکشهای واحد متانول و مونوکسیدکربن در پتروشیمی فناوری به ازای هر تن محصول تولیدی است که براین اساس 32 مورد نمونه برداری از سه منبع انتشار شامل گازهای حاصل از دودکشهای غربی و شرقی واحد متانول و گازهای خروجی از دودکش مونوکسیدکربن واقع در پتروشیمی فناوران در مدت 4 ماه با استفاده از دستگاه قرائت مستقیم غلظت گاز مطابق با روشهای استاندارد آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا انجام پذیرفته است. میزان کل ضرایب انتشار گازهای مذکور به ترتیب برابر 6- 10×2/681 ، 6- 10× 5/431 ، 6- ×14/0 ، 6- 10 ×8/81، 6- 10 ×7/11، 6- 10× 2/19 کیلوگرم به ازای هر تن محصول تولیدی در سال است نتایج این مطالعه نشان می دهد که غلظت تمام گازهای آلاینده خروجی از این واحدها در سطحی پایین تر از محدوده استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران بوده است. پارامترهایی که بهینه سازی براساس آنها انجام شده است. عبارتند از: درصد هوای اضافی، دمای هوای خروجی از پیش گرمکن و نوع سوخت، در واقع با در نظر گرفتن اثرهای این سه عامل به گونه ای انجام می شود که میزان انتشار آلاینده ها به حداقل مقدار خود نزدیک و بهترین سوخت انتخاب شود.کلیدواژه ها
ضرایب انتشار، الاینده های اتمسفری، صنایع پتروشیمیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.