بررسی محل قرارگیری و میزان تغییر شکل افقی دیواره های خاکی مسلح شده با ژیوگرید

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مهندسی عمران ، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CAUMCONF01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین مجلج نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، واحد نوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، نوشهر، ایران

ولی قاسمی نژاد

گروه مهندسی عمران، واحد نوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، نوشهر، ایران

چکیده

با وجود توانایی خاک ها در باربری و مقاومت در برابر نیروهای وارده، اما آن ها در برابر تنش های کششی بسیار ضعیفند. به همین دلیل طراحان همیشه به دنبال بهترین راه حل جهت جبران این نقیصه خاک بوده اند. به همین خاطر از دیرباز استفاده از افزودنی هایی نظیر کاه که باعث بالابردن توان کششی و برشی خاک می شود برای مقابله با این ضعف در نظر گرفته شده است. این تکنیک امروزه با روش ها و متدهای پیشرفته و مصالح مقاومتری نظیر تسمه ها و شبکه های فلزی، مصالح پلیمری و الیاف طبیعی انجام می شود که در اصطلاح خاک مسلح خوانده می شود. امروزه استفاده از دیوار حایل به جهت گسترش مناطق شهری و صنعتی، کمبود زمین های مناسب و تراکم سازه های مختلف در فضای محدود، بیش از پیش رونق یافته است. از این میان دیوارهای خاک مسلح که معمولا دارای هزینه کمتر و سرعت بالاتر اجرایی و در عین حال رفتار بهتری نسبت به دیوارهای متداول وزنی یا بتنمسلح می باشند، بیشتر مورد توجه واقع شده اند. در این مقاله دیوارههای خاکی مسلح با ژیوگرید به صورت قایم و شیب دار با زوایای 45 و 60 درجه با استفاده از نرم افزار PLAXIS2D مدلسازی شده است. مدلسازی دیواره بدین صورت است که تمرکز ژیوگرید در ارتفاع دیواره متغیر می باشد. نتایج بدست آمده نشان می دهند که کمترین تغییر مکان افقی دیواره مربوط به حالتی است که تمرکز ژیوگرید در پایین ارتفاع دیواره باشد. به عبارت دیگر ژیوگرید های موجود در پایین ارتفاع دیواره بیشترین تاثیر را در مسلح سازی دیواره از لحاظ تغییرشکل افقی دارند

کلیدواژه ها

دیواره خاکی، مسلح کننده، ژیوگرید، تغییرشکل افقی، نرم افزار PLAXIS2D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.