معماری پایدار در خانه های جلفای اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مهندسی عمران ، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CAUMCONF01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان لوکس

دانشجوی دکتری رشته معماری. دانشگاه آکادمی علوم ارمنستان انیستیتوی هنر

مریم شهبندیان

کارشناس ارشد رشته معماری، دانشکده معماری دانشگاه آزاد تهران مرکز ایران

چکیده

نگاه تاریخی به معماری خانه های تاریخی و عواملی که معماری امروز را به وجود آورده پرداخته می شود. تغییرات زیست محیطی و اقتصاد و افزایش جمعیت عمواملی هستند که نیاز های امروز سکونتگاه ها را پدید می آورند. معرفی چهار عناصر مهم در شکل گیری معماری پایدار که عبارتند از مصرف کم انرزی تولیدی. همخوانی و ایجاد فضایی طبیعت محور. اقتصادی بودن طرح و استفاده از مصالح با قابلیت بازیافت یا قابل جزب به وسیله طبیعت. نگاهی مختصر به خانه ها و سکونتگاه های تاریخی و توجه به نحوه استفاده از عناصر پایدار در معماری این بناها. متمرکز به نحوه ساختمان سازی و استفاده از انرژی طبیعی در خانه جلفای اصفهان جهت نور پردازی داخلی و خارجی و ایجاد سرکلاسیون هوا. در آخر نگاه به خانه ها و سکونتگاه های امروز و برسی روش های برگرداندن کیفیت معماری پایدار گزشته به امروز با توجه به نیازها و فناوری روز. خانه های جلفای اصفهان که میراثی ارزشمند از دوره صفویه تا به انتهای دوره قاجار است مورد باز بینی و برسی قرار می گیرد. برای این منظور اجزا و فرم کلی خانه های اصفهان که در منطقه گرم و معتدل قرار دارد معرفی و روش استفاده پایدار آن مورد تحلیل قرار می گیرد و در آخر هفت نمونه از خانه های جلفای اصفهان در زمینه سرکولاسیون هو و جزب نور طبیعی با توجه به ریخت شناسی آن مورد برسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، نور طبیعی، سرکولاسیون طبیعی، جلفای اصفهان، خانه و شهر، الگو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.