تأثیر وضعیت مصرف سوخت در بخش نیروگاهی ایران بر آلودگی هوا و گزینه هایی برای کاهش آن
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دومین سمپوزیوم بین المللی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ISOEE02_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 962
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
استادیار پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
در سال 1385 میزان برق تولیدی در کشور به بیش از 192000 میلیون کیلووات رسید. در نتیجه تولید این مقدار برق 172332 تن اکسیدهای نیتروژن، 192733 تن دی اکسید گوگرد، 2943 تن تری اکسید گوگرد، 110330233 تن دی اکسید کربن، 222 تن منواکسید کربن و 20728 تن ذرات معلق تولید و در جو رها شده است. از راه های کاهش این آلاینده ها استفاده از منابع تجدید پذیر انرژی مانند برق آبی، خورشیدی، باد، زمین گرمایی، منابع زیست توده و ... است که ایران نیز برای استفاده از این منابع ظرفیت بالایی دارد. به عنوان مثال علیرغم اینکه ایران روی کمربندتابش خورشیدی دنیا قرار دارد (متوسط تابش سالانه 5 تا 6 کیلووات ساعت در روز ) اقدامات چندانی برای بهره برداری از فرصت های موجود در این زمینه انجام نشده است در حالیکه تنها استفاده از هردستگاه آبگرمکن خورشیدی منجر به کاهش انتشار 2 تن دی اکسید کربن در سال می شود. می توان نتیجه گرفت که استفاده از این ظرفیتهای بالقوه نه تنها سببایجاد آثار مثبت زیستمحیطی می شود بلکه با متنوع کردن منابع تولید برق کشور ضریب امنیت انرژی نواحی مختلف را در مقابل حوادث غیر مترقبه بالا می برد. در این مقاله میزان انتشار آلاینده های هوا در بخش نیروگاهی و گزینه های ممکن برای کاهش آنها و اثرات مثبت راهکارهای پیشنهادی ارائه می شود.کلیدواژه ها
گازهای گلخانه ای، مصرف سوخت، تولید برق، انرژی های جایگزینمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.