مقایسه توانایی زبان شفاهی و مهارت های اجتماعی دانش آموزان با آسیب شنوایی در دو موقعیت آموزش عادی و طرح تلفیقی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جهانی سازی حقوق کودکان و نوجوانان از دیدگاه حقوقی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: CONFHAKIM01_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شعیب وحیدی

فوق لیسانس سنجش واندازه گیری، دبیر مدارس آموزش وپرورش استثنایی خراسان رضوی، مشهد

علی رضازاده

فوق لیسانس روانشناسی کودکان استثنایی، دبیر مدارس آموزش وپرورش استثنایی خراسان رضوی، مشهد

حسین کدخدا

دکتری روانشناسی کودکان استثنایی، استادیار دانشگاه فرهنگیان،ایران ،تهران

چکیده

این پژوهش با هدف مقایسه توانایی زبان شفاهی و مهارت های اجتماعی دانش آموزان با آسیب شنوایی در دو موقعیت آموزش عادی(طرح تلفیقی) و ویژه در قالب یک طرح پس رویدادی انجام شد. از دو جامعه دانش آموزان با آسیب شنوایی در پایه های سوم، چهارم و پنجم مقطع ابتدایی نظام آموزشی تلفیقی و نظام آموزشی ویژه شهر مشهد(96-1395)؛ گروه نمونه شامل 30 نفر از دانش آموزان آسیب دیده شنوایی شاغل به تحصیل در مدارس ناشنوایان و 30 نفر از دانش آموزان آسیب دیده شنوایی شاغل به تحصیل در مدارس عادی(طرح تلفیقی) انتخاب و آزمون رشد زبان مینایی و آزمون مهارت های اجتماعی گرشام و الیوت بر روی آن ها اجرا شد.نتایج تحلیل واریانس داده ها نشان داد که تفاوت میانگین دو گروه در آزمون رشد زبانTOLD-P3 معنا دار است. همچنین در خرده مقیاس های این آزمون شامل گوش دادن، سازمان دهی گفتار، مهارت های کلامی، معنا شناسی و مهارت های نحوی نیز تفاوت دو گروه به نفع دانش آموزان طرح تلفیقی معنا دار می باشد. بررسی نتایج حاصل از اجرای آزمون مهارت های اجتماعی گرشام و الیوت نیز مشخص می کند که در این آزمون و خرده آزمون های آن (همکاری، خودابرازی و خود کنترلی) دانش آموزان تلفیقی نمرات بهتری کسب نموده اند. بررسی تحلیل واریانس متغیرها نشان می دهد که تفاوت بین دو گروه معنا دار است. بنابراین نوع نظام آموزشی عاملی است که بر رشد زبان و مهارت های اجتماعی دانش آموزان ناشنوا تاثیر داشته است.

کلیدواژه ها

رشد اجتماعی، رشد زبانی، آسیب دیده شنوایی، مدارس ویژه، مدارس طرح تلفیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.