تحلیل عددی انتشار ترک در ورقی از جنس فولاد ضد زنگ مارتنزیتیFV520B

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس سالانه ملی مهندسی مکانیک و راهکارهای صنعتی
  • کد COI اختصاصی: NCMEIS04_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین شاه محمدی بنی

دانش آموخته کارشناسی مهندسی مکانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران،

محسن حیدری بنی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران،

احسان خواجه علی چالشتری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران،

چکیده

در مقاله حاضر، با استفاده از نرم افزار اجزای محدود آباکوس (نسخه 6,14,3 ) به شبیه سازی انتشار ترک پیش ساخته، در ورقی از جنس فولاد ضد زنگ مارتنزیتی FV520B پرداخته شده و این شبیه سازی در دو نوع مدل استاتیکی و دینامیکی مورد تحلیل قرار گرفته است. در ادامه با استفاده از نتایج بدست آمده، تنش میزز، ضریب شدت تنش KI و توزیع تنش-کرنش در نوک ترک بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که در حالت انتشار ترک استاتیکی: 1) ماکزیمم تنش-کرنش در نوک ترک واقع شده و همانند بال های پروانه در امتداد جهت گسترش ترک پیش ساخته بصورت متقارن توزیع شده است. 2) با افزایش بار، تغییر شکل پلاستیک موضعی منجر به گسترش ترک در نوک آن می گردد. 3) ضریب شدت تنش و تنش میزز با افزایش گام بطور خطی افزایش می یابند. از سوی دیگر شبیه سازی انتشار ترک دینامیکی حاکی از آن است که: 1) مسیر انتشار ترک عمود بر جهت بارگذاری می باشد. 2) بیشینه تنش میزز در نوک ترک واقع شده و همانند حالت استاتیکی به شکل متقارن در امتداد جهت گسترش ترک توزیع شده است. تمام نتایج حاصل از کار حاضر با نتایج بدست آمده در مقاله مرجع مقایسه شد و همخوانی مناسبی مشاهده گردید.

کلیدواژه ها

تحلیل عددی – انتشار ترک – فولاد مارتنزیتی – ضریب شدت تنش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.