اقبال ، صوفیه و صوف پوشی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش بین المللی اقبال و دنیای ما
- کد COI اختصاصی: IGBAL01_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 678
نویسندگان
استادیار زبان و ادبیات فارسی مجتمع آموزش عالی سراوان
چکیده
اقبال لاهوری شاعر نامبردار فارسی زبان شبه قاره هند است چه شعرش به واسطه ویژگی های منحصر به فرد از قبیل: بیداری اسلامی، به فردگرایی، غرب ستیزی، ....قابل بررسی است. اما شعر جامع الاطراف اقبال به سبب داشتن صبغه های عرفانی و درویش مسلکی قابل بررسی است.اقبال عارف است یا منتقد عرفا انسان را می پسندد یا در پی آن می باشد با بررسی شعر به زبان متوجه نگاه نقادانه و اصلاح گر او به صوفیه و عرفا می گردیم. نگاهی که ناشی از عمق آن گاهی شاعر است به مراتب و اصطلاحات این طبقه. با عنایت به حضور همیشگی شاعر در حوادث اجتماعی و حساسیت او در برابر آنچه در جامعه اسلامی می شود و در عین حال تجاربی که در ممالک مختلف در باب گوشه نشینی و انزوا طلبی علما می رود و نتایجی که بر اثر این خلوت گزینی نظر مسلمانان می شود سبب شده دیدگاه خاص در مورد صوفیه داشته باشد. نویسنده در این مقاله برآنند تا نوع نگاه شاعر را به صاحبان این مسلک و در عین حال میزان آگاهی او را از نظر بگذرانیم.کلیدواژه ها
اقبال لاهوری، عرفان و تصوف، اصطلاحات عرفانی، عرفامقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.