مقایسه عملکرد سیستمهای RBC و MBBR در تصفیه فاضلاب محتوی هیدروکینون
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دومین سمپوزیوم بین المللی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ISOEE02_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2699
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران (محیط زیست) دانشگاه تربیت مدرس
استادیار مهندسی عمران (محیط زیست) دانشگاه تربیت مدرس
استاد مهندسی عمران (محیط زیست) دانشگاه تربیت مدرس
دانش آموخته مهندسی عمران (محیط زیست) دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
ترکیبات فنلی موادی هستند که در آنها یک حلقه آروماتیک مستقیماً به یک یا چند گروه هیدروکسیل متصل باشد. یکی از مهم ترین این ترکیبات هیدروکینون می باشد که کاربرد گسترده ای در صنایع عکاسی، آرایشی و بهداشتی، لاستیک سازی، آنتی اکسیدان و تولید ترکیبات شیمیایی و کشاورزی دارد و به دلیل وجود در فاضلاب صنایع مذکور و داشتن اثرات سمیت، استفاده از سیستم تصفیه ای کارآمد برای حفظ محیطزیست امری لازم و اجتناب ناپذیر می باشد. در این تحقیق قابلیت دو سیستم MBBR و RBC در حذف این آلاینده مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. سیستم RBC مورد استفاده دو مرحلهای با ظرفیت تقریبی هر راکتور 3 لیتر محتوی دیسک پلکسیگلاس با قطر 15cm و سیستم MBBR با قطر داخلی 15cm به حجم مفید 5 لیتر محتوی استوانه های پلاستیکی دوار بودند. در این پژوهش راندمان و کارایی تماس دهنده بیولوژیکی دوار در تصفیه فاضلاب محتوی هیدروکینون در محدوده غلظت تا 1000mg/L بررسی و نتایج آن با کارایی بیوفیلم با بستر متحرک مقایسه شده است. نتایج حاکی از راندمان بهتر RBC میباشد به نحوی که راندمان حدود 90 درصد در COD ورودی 800mg/L برای RBC و حدود 60 درصد در COD ورودی 600mg/L در سیستم MBBR به دست آمد.کلیدواژه ها
هیدروکینون، MBBR,RBC، آروماتیک، CODمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.