بررسی فونستیک زنبورهای خانواده Vespidae درشهر ایذه، استان خوزستان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: ISCONF03_106
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 662
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی،دانشکده علوم زیستی
دانشیار گروه بیوسیستماتیک جانوری علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی،دانشکده علوم زیستی
چکیده
خانواده Vespidae یکی از خانواده های مهم راسته بال غشاییان با حدود 5000 گونه در 6 زیر خانواده نقش اساسی درگرده افشانی گل ها دارند یک آفات مثل لارو پروانه ها و شته ها و لارو حشرات دیگر به حساب می آیند.طی مطالعاتی که در سال های 95و 96 برروی افراد خانواده Vespidae در شهرستان ایذه از استان خوزستان انجام گرفت. نمونه برداری از 17 ایستگاه به روش تصادفی یا گلچین به وسیله تور حشرهگیری انجام گرفت. نمونه ها پس از انتقال به آزمایشگاه بیوسیستماتیک دانشگاه شهید بهشتی اتاله و به کمک کلیدهای شناسایی معتبر مثل کارپنتر و غیره تا حد جنس وگونه مورد شناسایی قرار گرفتند. نمونه ها پس از شناسایی در صورت لزوم جهت تایید نهایی به نزد پروفسور Josef Gusenleitner در کشور اتریش فرستاده می شود. تعداد 6 گونه مورد شناسایی قرار گرفت که عبارتند از: زیرخانواده Vespinaeشامل دوجنس به نام های Vespa و Vespula که در جنس Vespa گونه Vespa orientalis وجنس Vespula گونه Vespula germanica زیرخانواده Polistinae که شامل قبیله Polistini و جنس Polistes گونه های Polistes gallicus، Polistes wattii، Polistes iranus زیرخانواده Eumeninae که شامل جنس Delta و گونه Delta Companiforme که تمامی این گونه ها برای اولین بار از شهرستان ایذه و استان خوزستان گزارش می گردد.کلیدواژه ها
Vespidae ، آفات، شکارگر، ایذه، خوزستانمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.