مهاجرت های روستایی و بهبود سرمایه های معیشت پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCONF03_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه سامانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

غلامحسین عبدالله زاده

دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

محمدشریف شریف زاده

دانشیار و عضو هییت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

محمدرضا محبوبی

دانشیار و عضو هییت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

چکیده

انسان به عنوان موجودی اجتماعی اصولا0 خواهان زندگی در کانونهایی است که بتواند ضمن مهیا نمودن مقدمات خوشبختی؛ اکثریت نیازمندی های خود و خانواده اش را نیز فراهم بیاورد. از آنجایی که محیط های روستایی کشور به دلیل مسایل ناشی از سیاستها و برنامه های کلان دولت (میل به شهرنشینی و صنعتی شدن) طی دهه های اخیر و همچنین ضعف بنیانهای اقتصادی اجتماعی روستاها به واسطه بروز پیامدهای ناخوشایند محیطی- انسانی از چرخه توسعه یافتگی عقب افتاده اند. این موضوع سبب پدید آمدن فقر؛ نابرابری میان شهر و روستا و مشکلات معیشتی-رفاهی بیشمار برای روستاییان شده است. که نهایتا0 این افراد به منظور ارتقاء معیشت، دستیابی به رفاه و خوشبختی بیشتر رهسپار سکونتگاه های شهری کشور شده اند. در رویکرد معیشت پایدار، داراییهای معیشتی خانوارها به پنج دسته، شامل سرمایه ه ای طبیعی، فیزیکی، انسانی، اجتماعی، مالی تقسیم میشود که بهبود و بالا بردن این سرمایه ها باعث بهبود معیشت خانوار و توسعه روستایی خواهد شد. روش تحقیق حاضر، توصیفی- تحلیلی و با استفاده از شیوه کتابخانه ای با هدف شناسایی و بررسی نقش مهاجرتهای روستایی و بهبود سرمایه های معیشت پایدار است. در نتیجه میتوان از طریق همکاری بخش دولتی و سرمایه گذاری در مناطق مستعد توسعه و ایجاد زیرساختهای مناسب اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و محیطی روستا در راستای دستیابی به معیشت پایدار روستایی، با در نظر گرفتن اصول توسعه پایدار بهره گرفت.

کلیدواژه ها

مهاجرت های روستایی، معیشت پایدار، سرمایه های معیشت پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.