بررسی خسارت وارده به زادآوری و خاک جنگل در دو سیستم حمل بینه ی بلند و کوتاه
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: ISCONF03_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 575
نویسندگان
دانش آموخته، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان
استاد یار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان
استاد یار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان
چکیده
آگاهی از میزان صدمات بهره برداری بر توده های سرپای جنگل کمک زیادی به مدیریت جنگل دارد. برای این منظور سری 7 شنرود، پارسل 54 و 55 جنگل سیاهکل مورد بررسی قرار گرفت. این جنگلها به شیوه تک گزینی اداره می شوند و سیستم کشش زمینی با استفاده از ماشین های چوبکشی چرخ لاستیکی برای خارج کردن بینه ها استفاده می گردد. در این تحقیق به منظور ارزیابی آسیب دیدگی تجدید حیات و گروه های زادآوری در اثر حمل چوب با ماشینهای اسکیدر، آماربرداری صددرصد از زادآوریهای موجود در مسیرهای چوبکشی قبل و بعد از عملیات حمل چوب انجام گرفت. زادآوریهای موجود در مسیر به 5دسته (کاملا0 له شده، زخمی، سرشکن، سرچر شده و سالم) تقسیم شدند که از مقادیر نمونه برداری شده در مسیر چوبکشی (عرض تخریب 3 متر) صد در صد زادآوری (نهال، شل و خال) از نوع کاملا0 له شده بودند. این صدمات از طریق چوبکشی با استفاده از اسکیدر چرخ لاستیکی حاصل شده اند، سازماندهی مناسب عملیات خروج چوب از جنگل، طراحی و ساخت دقیق و استاندارد مسیرهای چوبکشی قبل از برداشت درختان بر اساس نقشه های بهره برداری تهیه شده می تواند در کاهش صدمات بهره برداری بر توده جنگل و کاهش فشردگی خاک موثر واقع گردد.کلیدواژه ها
سیستم حمل بینه ی بلند و کوتاه، زادآوری، جنگلهای شنرود سیاهکلمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.