پیش بینی میزان خلاقیت بر اساس کیفیت خواب نامطلوب و سبک یادگیری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: RESCONF02_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول جام آبادی

دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی گرایشآموزشابتدایی، دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر مرکزی

بهروز قلایی

دکتری روانشناسی تربیتی، دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر مرکزی

ایمان پاک نژاد

عضو هییت علمی دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر مرکزی

چکیده

هدف از این پژوهش پیش بینی میزان خلاقیت بر اساس کیفیت خواب نامطلوب و سبک یادگیری و همچنین رابطه خلاقیت با کیفیت خواب نامطلوب و سبک یادگیری و تفاوت آنها در دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی تشکیل می دهند و نمونه پژوهش 110 نفر( 55 نفر پسر و55 نفردختر) به صورت طبقه ای انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه های سبک یادگیری کلب( 1985 )، کیفیت خواب پیترزبورگ( 1989 ) و خلاقیت تورنس( 1979 ) مورد سنجش قرارگرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS با روش آماری آزمون t مستقل وهمبستگی اسپیرمن، توافقی c و رگرسیون چند متغیری مورد تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که با سبک یادگیری دانشجویان می توان میزان خلاقیت آنها را پیش بینی نمود و همچنین بین کیفیت خواب نامطلوب و خلاقیت دانشجویان پسر و دختر دانشگاه فرهنگیان شهر اراک رابطه منفی معناداری وجود دارد r=0.213,P=0/026 و بین سبک یادگیری و خلاقیت در دانشجویان دانشگاه فرهنگیان رابطه معناداری وجود دارد r=0.315,P=0.001 بین خلاقیت دانشجویان دختر و پسر دانشگاه فرهنگیان تفاوت معنا دار وجود دارد P< 0.05 بین کیفیت خواب نامطلوب دانشجویان دختر و پسر دانشگاه فرهنگیان تفاوت معنا دار وجود ندارد P> 0.05 نتایج به دست آمده این است که خواب می تواند بستر مناسب و محل تمرین ایده آلی برای برنامه های جدید انسان باشد و سبک ها در خلاقیت دانشجویان تاثیر دارد، این سبک ها موجب یادگیری بهتر و پیشرفت تحصیلی دانشجو می شود و دانشجویان را به کارهای بدیع و نوآورانه تشویق می کند.

کلیدواژه ها

خلاقیت،کیفیت خواب نامطلوب، سبک یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.