نگاهی به همی سلولز و کاربردهای جدید آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی دانش و نوآوری در صنعت چوب و کاغذ با رویکرد زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: WOODCONF01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا رودی

استادیار گروه مهندسی فناوری سلولز وکاغذ، دانشکده مهندسی فناوری های نوین، دانشگاه شهید بهشتی

آزاد فیروزپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی-کامپوزیت های لیگنوسلولزی، دانشکده مهندسی فناوری های نوین، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

یکی از بخش های اصلی دیواره سلولی های گیاهان، گروه متنوع از پلی ساکاریدها، همی سلولز است. همی سلولز تقریبا یک سوم از دیواره سلولی را تشکیل می دهند. ساختار ریز از این پلی ساکارید، بسته به گونه های گیاهی و نوع بافت خود متفاوت است. همی سلولز در صنعتی های متعدد مانند: افزودنی های مواد غذایی و داروسازی و همچنین استفاده برای سوخت های زیستی مثل تولید اتانول با بهره گیری از پالایش زیستی کاربرد دارند. وجود آنها در مواد اولیه لیگنوسلولزی نباید نادیده گرفته شود. خوشبختانه، درک ما از بیوسنتز همی سلولزهای مختلف در کارخانه به شدت در سال های اخیر از طریق روش های ژنتیکی افزایش یافته است. با استفاده از این دانش منجرب شده است، تا کارخانه هایی ساخته شوند و اهمیت همی سلولز را در پیشرفت صنعتی با تغییر در ساختار آن نشان دهند. با این حال، درحالی که ما در طی مسیر جامع در شناسایی تمام ژن های لازم / پروتیین دخیل در بیوسنتز همی سلولزهستیم، تحقیقات زیادی در آینده نیاز است، تا بتوانیم چگونگی مکانیسم این بیوسنتز در ترکیبات همی سلولز را درک کنیم.

کلیدواژه ها

پلی ساکارید، همی سلولز، زایلان ، سوخت های زیستی، پالایش زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.