کاربرد لیکور حاصل از صنایع خمیر و کاغذ به عنوان پرکننده رزین اوره فرمالدهید

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی دانش و نوآوری در صنعت چوب و کاغذ با رویکرد زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: WOODCONF01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1970
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالله کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه صنایع چوب و کاغذ دانشگاه گنبدکاووس

سحاب حجازی

استادیارگروه صنایع چوب و کاغذ دانشگاه گنبدکاووس

هدایت الله امینیان

دانشیار گروه صنایع چوب و کاغذ دانشگاه تهران

چکیده

پسماندهای صنایع خمیر و کاغذ حاوی مواد با ارزشی مانند مواد پلی ساکاریدی و سایر مواد معدنی قابل بازیافت هستند. لیکور سیاه مخلوط بسیار پیچیده ای است که دارای تعداد زیادی ترکیب آلی و غیر آلی است. مواد آلی موجود در لیکور سیاه، عمدتا شامل فرآوردهای تجزیه لیگنین و کربوهیدرات ها و تا حدی مواد عصارهای است و مواد غیر آلی شامل موادشیمیایی مورد نیاز برای لیگنین زدایی است. هر ساله مقادیر قابل توجهی لیکور سیاه تولید می شود که بیشتر آن به مصرف سوخت و تولید انرژی می رسد و تنها حدود دو درصد آن در کاربردهای صنعتی به کار میرود. از لیکور سیاه مواد آلی متنوعی را میتوان به دست آورد، تحقیقات متعددی در زمینه کاربرد مواد بدست آمده از لیکور سیاه به عنوان فرمولاسیونچسب های مورد استفاده در صنایع چوب، مواد شیمیایی با ارزش افزوده بالا و ... صورت گرفته است. در حال حاضر چسب اوره فرمالدهید به دلیل ارزانی، انحلال پذیری خوب در آب، بیرنگی، سختی بالا، دمای انعقاد پایین و خواص حرارتی مناسب پرمصرف ترین چسب مورد استفاده در صنایع چوب است. علی رغم مزیت های متعدد چسب اوره فرمالدهید، این چسب دارای عیوب مهمی است از جمله مقاومت کم در مقابل رطوبت و نیز انتشار گاز فرمالدهید است. لذا به منظور غلبه کردن بر این مشکل می توان اکستندرها یا اصلاح کننده های مختلف برای کاهش اثرات نامطلوب آن جهت ساخت فرآورده های مرکب چوبی از جمله تخته خرده چوب و تخته لایه استفاده کرد.

کلیدواژه ها

صنایع خمیر و کاغذ، پسماند، لیکور سیاه، رزین اوره فرمالدهید، پرکننده، تخته لایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.