استفاده از فناوری نانو درصنایع کشاورزی و بسته بندی موادغذایی به روش نانوتکنولوژی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین همایش پژوهش های نوین در علوم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: EMAA11_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید یزدانی

استادیار، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

احسان بهمنی

گروه مهندسی شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

منصوره السادات میرحبیبی

کارشناس تحقیق و توسعه، شرکت صنایع غذایی آرام

چکیده

علم نانو و نانوفناوری عبارت از شناخت، تولید و بکارگیری مواد در ابعاد کوچکتر از 1000 نانومتر در مقیاس اتمی، مولکولی وماکرومولکولی است. مواد در ابعاد نانو نسبت سطح به حجم بیشتری در مقایسه با ذرات بزرگتر با همان ترکیب شیمیایی دارند و همینامر موجب میشود تا از نظر بیولوژیکی فعالتر باشند. از میان کاربردهای مختلف نانو فناوری میتوان به صنعت موادغذایی که بیشترینکاربرد آن در بخش بستهبندی بوده است، در این مقاله اشاره کرد. تکنولوژی نانو دارای توانایی بالقوه استفاده در فرآوری و صنایع غذایی بهعنوان ابزار جدیدی برای تشخیص پاتوژن، سیستم های دریافت درمان بیماری، بسته بندی موادغذایی و دریافت ترکیبات زیست فعال بهمنظور هدفمندکردن محیط ها می باشد. از نانو به عنوان پتانسیلی برای ایجاد انقلابی بزرگ در صنعت تولید مواد بسته بندی پلیمری وپلاستیکی نام برده می شود. افزایش کیفیت و طول عمر نگهداری موادغذایی از بزرگترین اهداف تجاری است و بسته بندی مناسب، یکی از کلیدهای موفقیت در حفظ تازگی و کیفیت غذا می باشد. امروزه بسته بندی با استفاده از نانوموادهایی به نام هوشمند انجام شده که می توانند نسبت به شرایط محیطی پاسخ مثبت دهند، خود را ترمیم نمایند و مصرف کننده را نسبت به آلودگی یا وجود پاتوژن آگاه نمایند. و درآخر فناوری نانو یکی از مهمترین ابزارهای کشاورزی مدرن است، و پیش بینی می شود نانوتکنولوژی کشاورزی موادغذایی به عنوان نیروی اقتصادی موثر در آینده نزدیک باشد. موضوعات کشاورزی و مواد غذایی بر پایداری و حفاظت از مواد غذایی تولیدی کشاورزی از جمله محصولاتی برای مصرف انسان و تغذیه حیوانات تمرکز می کنند.

کلیدواژه ها

نانو تکنولوژی، نانو بسته بندی، کشاورزی، نانوذرات، موادغذایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.