شناسایی قارچ های میکوریز همزیست با گونه درختی شن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF03_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید جعفریان

دانش آموخته کارشناسی ارشد جنگلداری، گروه علوم جنگل، دانشگاه ایلام

جواد میرزایی

دانشیار گروه علوم جنگل، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

مصطفی مرادی

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

مهدی حیدری

استادیار گروه علوم جنگل، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

چکیده

این پژوهش به منظور شناسایی قارچ های میکوریز آربوسکولار همزیست با گونه شن (Lonicera nummularifolia Jaub.& Spach) در رویشگاه ارغوان استان ایلام انجام گرفت. به این منظور نمونهبرداری از خاک و ریزوسفر گونه شن در فصل تابستان از عمق 30-0 سانتی متری انجام گرفت. نمونه های خاک پس از انتقال به آزمایشگاه مورد آنالیز خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک قرار گرفتند و استخراج اسپور قارچ ها با استفاده از الک مرطوب و سانتریفیوژ انجام شد. سپس قارچها بر اساس ویژگی های مرفولوژیک شناسایی شدند. همچنین درصد کلنیزاسیون ریشه تراکم اسپور نیز محاسبه گردید. براساس نتایج 23 گونه قارچ همزیست با گونه شن متعلق به نه جنس شناسایی شد. قارچ Glomus spو Funneliformis xanthium به ترتیب با 14/37 و 0/3 درصد بیشترین و کمترین فراوانی را به خود اختصاص دادند. جنس Glomus بیشترین فراوانی را با 34/56 درصد به خود اختصاص داد. همچنین این گونه درصد همزیستی بالایی را با قارچ های میکوریز آربوسکولار نش دارد.

کلیدواژه ها

شن (Lonicera nummularifolia Jaub.& Spach) میکوریز، همزیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.